TRKAČI I BICIKLISTI OVE NEDJELJE OSVAJAJU PLATAK

U nedjelju, 28. kolovoza Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu. Petu godinu zaredom ljubitelji brdskog trčanja i biciklizma pokušat će osvojiti Vertikalno lice Platka.

Organizatori su ove godine pripremili tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku  utrku pa možete odabrati ono što vam je srcu i trenutnoj formi najprikladnije.

Osim zanimljivih i dinamičnih staza, natjecatelje je zasigurno privukao i bogati puni startni paket koji osim chip timing-a, same organizacije utrke, dežurstva HGSS-a i super fotki, uključuje i majicu te lončić utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, 4energy gel, Red bull, poklon JGL-a, naravno okrjepu na stazi i topli obrok u Velikom domu Platak te po završetku natjecanja i medalje za sve finišere. Novost na okrjepi su i Raw slastice by Anna.

Start i cilj svih utrka je na prekrasnoj livadi ispod Velikog doma, ali svi se upućuju da parkiraju na parkingu RSRTC Platak te prošeću do starta.

Kakve staze očekivati ove godine?

Za početnike i one koji su ljubitelji trčanja po „ravnijem“ terenu tu je Laganini 9ka. Staza je kombinacija krosa i traila te je nakon početnog uspona, ostatak nizbrdica i ravnica. Organizatori ističu da je staza relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste,  puno šireg makadama i ponešto fora singlića. Usponi nisu prezahtjevni. Natjecatelji će uživat u promjeni ambijenta i dinamici terena.

Za one su spremni za duže i zahtjevnije terene odabir će pasti na Taman 17ku. Početak i kraj staze isti su kao za 9km, ali ova staza sudionike vode preko Malog Platka i Rimske ceste do Lazca i Guslice. Natjecatelji će proći puteve kroz guste šume do travnatih visoravni i završiti kroz predivnu livadu do cilja.

Za one u dobroj formi ove godine ponavlja se staza AdrenalINA koja ima 29km i više od 1600m uspona te je INDEX RACE u  UTMB World Series (Qualifier 20K) i nosi 2 ITRA boda. Staza ima puno „trčljivih“ dijelova, zahtjeva promjenu ritma i tempa. Detaljan opis staze koja će vas nagraditi prekrasnim pogledima pročitajte na https://sva-lica-platka.eu/trail-utrke/. “AdrenalINA” će za nekoga biti jači trening, a nekome priprema za neku težu, dužu utrku ili pak test osobnih mogućnosti. Bicikliste i ove godine čeka kružni format utrke s ponešto izmijenjenom stazom u odnosu na prošlu godinu. Radi atraktivnosti te radova za novoj žičari, krug ove godine ima 3km s 80m uspona. Muškarci će voziti 6 krugova čistog užitka dok će ženska konkurencija uživati jedan krug manje. Na stazi se u  kratkim intervalima izmjenjuju različite podloge kroz uspone i silaske. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali isto tako nije ni lagana te iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost. Osim nužnosti izmjena, njima se željelo podignuti kvalitetu staze.

Na Platku je uvijek zagaratnirana super atmosfera i druženje nakon utrke. Svi posjetitelji moći će odmoriti u lounge zoni ili hemuku među krošnjama. Također, uvijek je dobrodošla cijela obitelj jer RSRTC Platak nudi sadržaje i za najmlađe. Ove godine u suradnji s Adventure Grobnikom u ponudi će na dan utrke biti i najam quada kojim će se posjetitelji Platka moći provozati atraktivnim šumskim putevima.

Ovogodišnje nagrade za najuspješnije natjecatelje uistinu su primamljive. Organizatori su se u suradnji s partnerima pobrinuli da pobjednici trail utrka dobiju iznos od čak 1.000,00kn na INA loyalty kartici dok će pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na KEINDL poklon bon kartici. Drugo mjesto osvaja poklon bon Ekolife trgovine, odnosno popust u Iglu šport Rijeka dućanu. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth, Zagrebačka pivovara, Redbull, Erste banka te organizatori.

Organizacija ovog događaja zahtjeva veliki broj volontera bez kojih utrke ne bi bile moguće te se Društvo sportske rekreacije Kvarner i SSD Nautilus svima zahvaljuju na odazivu i pomoći.

U suradnji sa SSD Nautilus putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, svim studentima UNIRI, omogućeno je besplatno sudjelovanje. Projekt ove godine podržavaju i INA d.d., te JGL d.d., Primorsko-goranska županije, Općina Čavle i TZ Kvarnera.

Sad se još samo trebate prijaviti na željenu utrku putem https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1622, a sve detalje možete pratiti na Vertikalno lice Platka 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here