PLANINARSKA NEDJELJA NA PLATKU

Festival sportske rekreacije se vraća na Platak

Nakon programa koje je Festival sportske rekreacije 2022. donio u Volosko te Brod na Kupi i Fužine, program se ove nedjelje vraća na Platak, odakle je i započeo u lipnju. U nedjelju 24. srpnja, s početkom u 10 sati, na svoje će doći planinari jer se, u suorganizaciji s PD Kamenjak priprema pohod srednje teškom stazom Platak (kod pozornice) – Sleme – Treska – Platak.

            Pod stručnim vodstvom voditelja iz PD Kamenjak u 10 će sati krenuti program planinarenja predviđenog trajanja od cca. 3 sata hoda. Sama šetnica Sleme (žuta staza) obilježena je žuto-bijelim crtama, a vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena, uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme(1327 m). Posebno je atraktivan kratki uspon na vrh Treske (1234m) koji nudi pravi velebitski ugođaj – iz guste bukove šume kroz klekovinu bora izlazi na kamenitu glavicu s prekrasnim pogledima na more i šumovito zaleđe. Povratak je uz planinarski dom Sušak te će, vjerujemo, svi zainteresirani doista uživati u pohodu te prekrasnoj prirodi i svježem zraku.

Prijaviti se možete na licu mjesta, svi učesnici sudjeluju na vlastitu odgovornost te su dužni imati adekvatnu sportsku odjeću i obuću. Preporučuje se nošenje kape te korištenje zaštitne kremu za sunce kao i posjedovanje dovoljne količine vode (preopručena količina je 1,5 l)

Sve informacije mogu se dobiti na 091 420 0650, a organizator poziva sve zainteresirane da im se pridruže na vrijeme. Bit će to još jedna lijepa nedjelja na Platku kojom će se nastaviti program festivala koji promiče zdrav život, kretanje u prirodi i rekreativne aktivnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here