NAJVIŠA SUP REGATA POBIJEDILA BURU

Fužine – U nedjelju je u Gorskom kotaru točnije u Fužinama pored Beach Bara Čoka startala prva SUP regata na jezeru Bajer. Na jezeru su već ranije održavane wind surf regate i jedriličarske regate pa je ovo povijesni trenutak za Gorski kotar a i za Hrvatski sport na vodi. Regata je održana u sklopu 2. SUP Kupa Kvarnera koji se odvija u sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a . Nakon SUP regate Fiumanke i Vološćice ovo je već treća regata kojoj je naslov Najviša SUP regata od ukupnih osam a razlog je jer se odvija na nadmorskoj visini od 730 m.

U organizaciji VOP SUP Teama nešto manje od 50 veslača zaveslalo je po ne baš najboljem vremenu za ovaj sport. Bura koja je puhala na refule bila je velika prepreka i dosta se padalo ali veslači nisu odustajali. Planirani start za dječje kategorije je odgođen a kako je vjetar pao ipak su i djeca startala nakon utrke odraslih veslača. Bilo je prijavljeno 53 sudionika ali su zbog vremenskih uvjeta neki odustali. Slovenski veslači koji su česti sudionici SUP Kupa Kvarner i TZ Fužine su pohvalili organizatore koji su bez obzira na vremensku situaciju uspjeli uspješno odraditi ovu regatu bez greške.

Donosimo vam i poredak regate a počinjemo od najmlađih uzrasta pa su tako u kategoriji dječaci do 9 godina prvoplasirani Nejc Špelić, drugoplasirani Tian Tomažić i trećeplasirani brat blizanac Felix Tomažić. U kategoriji djevojčice do 9 godina drugo mjesto je osvojila Greta Veršić a prvo Monika Poščić obje iz VOP Tima iz Opatije. U klasi dječaci od 9 do 14 godina treće mjesto je osvojio Val Milat, drugo Filip Obajdin oboje iz VOP-a a pobjednik je Rafael Bađun iz Varaždina. U kategoriji djevojčice od 9 do 14 godina treće mjesto je osvojila Gaia Tomažić, drugo Stela Šegota i pobjednica je Stella Veršić sve tri članice VOP-a.

Prelazimo na odrasle klase pa su tako u klasi Fun muškarci trećeplasirani Mauro Luksetić, drugoplasirani Luka Matušić i prvi je Roko Bengeri. U klasi Fun žene treće mjesto je osvojila Tara Malenjak, drugo mjesto Gabrijela Bađun i pobjednica je Ana Veršić. U klasi Race muškarci trećeplasirani je Andrej Matacin, drugoplasirani Mihael Vauhnik i pobjednik je Klemen Marolt. U kategoriji Race žene treće mjesto je osvojila Lana Videc Penavić, drugo Nataša Cesar i prvo Anamarija Pahlič iz TK Matulji. Na kraju slijede rezultati Elite muškarci i žene a u muškoj konkurenciji se plasirali Luka Kožar treći, Domagoj Pauković drugi i Andrej Špelič prvi a u ženskoj konkurenciji je Maja Dolžan iz SUP kluba Ljubljana pobjednica a za njom je u cilj ušla Maša Matjaž.

Sljedeća, 4. regaqta 2. SUP Kupa Kvarnera regata će se održati u Kostreni 31.7. , za dva tjedna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here