PLIVANJE  U KUPI, SUP REGATA U FUŽINAMA!

Supanje na najvišoj nadmorskoj visini u ovom dijelu Europe

Festival sportske rekreacije nastavlja se jedinstvenim događanjima u subotu i nedjelju, a ono nedjeljno događanje će svakako ući u povijest. No, krenimo redom…

U subotu 16. srpnja s početkom u 20 sati, u Brodu na Kupi održat će se 9. Međunarodni kupski noćni polumaraton “Utrka prijateljstva” koju organizira Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” Brod na Kupi u suradnji s Turističko športskim društvom Kostel Slovenija, SSR “Sport za sve” PGŽ, TZ Gorski kotar, Športnom zvezom Kočevje i Marathon klubom Novo Mesto. Start utrke bit će na graničnom prijelazu Brod na Kupi, a na istom mjestu je i cilj na kojeg bi se natjecatelji trebali vratiti nakon 22 km prijeđene staze. Osim navedene utrke još će se održati i utrka na 10 km, dječje utrke na 1,2 i 0,6 km te program nordijskog hodanja i pješačenja. Kategorije su podijeljene u ženske i muške i to od 16 – 40, 41 – 50, 51 – 60, 61- 70 te 71+ godina starosti natjecatelja. Startnina za utrku iznosi 110,00 kn za odrasle te 60,00 kn za dječju utrku, a u startninu je uključeno dobijanje majice, okrjepa uz stazu te obrok po završetku utrke. Organizator je osigurao sportske medalje za najbolja tri natjecatelja po kategorijama te novčane nagrade za prva tri najbolja vremena u apsolutnoj kategoriji utrke polumaratona u ženskoj i muškoj kategoriji. Natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost, a sve informacije mogu se dobiti na 098/ 172 9772.

 

Posebno atraktivan bit će nedjeljni program jer će se 17. srpnja održati jedinstvena regata u ovogodišnjem kalendaru VOP SUP kupa Kvarnera. Na jezeru Bajer u Fužinama održat će se jedina regata koja se ne održava na moru te se zbog nadmorske visine ovaj nedjeljni program već naziva “ SUP regatom na najvišoj nadmorskoj visini u ovom dijelu Europe”. Bit će to jedinstveno iskustvo kako za natjecatelje tako i za publiku, a program se održava u suradnji s Uredom za turizam Općine Fužine, Općinom Fužine i TZ Kvarnera. Sve započinje u 9:30 prijavama natjecatelja koji se mogu prijaviti zaključno s 10:30, a nakon sastanka natjecatelja u 10:45, program će započeti dječjom regatom koja starta u 11 sati. Pola sata kasnije započet će regata u klasama ELITE, FUN i RACE te će to biti poseban doživljaj za sve one koji budu nazočili ovom događanju. U 13 sati proglasit će se najbolji, a ono što posebno valja napomenuti je da će organizator zainteresirama osigurati besplatne promotivne vožnje SUP-om te će tako svi moći iskusiti vožnju jezerom. Sve informacije mogu se dobiti na vopsupteam@gmail.com.

 

Gorski kotar će tako biti središte rekreacijskih događanja ovog vikenda, a ugodne temperature i ljepote prirode svakako će dati svoj doprinos kompletnom uživanju u najavljenim programima. Festival sportske rekreacije se nastavlja punom snagom i tako će biti sve do rujna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here