RADIONICA IMPROVIZACIJSKOG KAZALIŠTA KOLEKTIVA IGRALKE

Kolektiv Igralke organizira edukaciju iz improvizacijskog kazališta u sklopu Ljetne škole Kazališta Ulysses.

Riječki kazališni Kolektiv Igralke, poznat po dokumentarnoj predstavi “Bakice” koja osvaja i riječku publiku i međunarodnu kritiku, organiziraju ovog ljeta u sklopu Kazališta Ulysses radionicu za nas nove kazališne forme – improvizacijskog kazališta. Igralke eksperimentiraju s različitim izvedbenim formama te dovode inozemne suradnike i mentore kako bi lokalnu scenu obogatile suvremenim izvedbenim tendencijama.

Ovom edukacijom iz područja improvizacijskog kazališta Kazalište Ulysses otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u kazalište u svom novom programu “Ulyssesova ljetna škola” na Malom Brijunu u periodu 6. – 14.8.2022. Ljetna škola nudi priliku glumcima, izvedbenim umjetnicima, kazališnim profesionalcima i svim ljubiteljima kazališta za unapređenje vlastitih vještina i sposobnosti u inspirativnom okruženju nenaseljenog otoka Mali Brijun koji je dio Nacionalnog parka Brijuni.

 

Radionicu “Improvizacijsko kazalište” vodit će francuski improvizacijski redatelji, glumci i pedagozi Pauline Calmé i Guillaume Boit uz poznatog hrvatskog glazbenika i vizualnog umjetnika Damira Urbana. Improvizacijsko kazalište popularno je diljem svijeta, a kazalište se u ovoj formi najviše približava sportu jer publika aktivno sudjeluje u kreiranju događaja na sceni, podržava protagoniste i gleda predstavu koja nastaje u realnom vremenu, drugačija svake večeri.


Improvizacijsko kazalište

Francuski mentori Pauline Calmé i Guillaume Boit ponudit će polaznicima različite tehnike i alate improvizacijskog kazališta, stvarajući okruženje za spontanu igru i oslobađanje kreativnosti. Cilj radionice je, uz učenje novih alata istraživanja i kreiranja, osmišljavanje i izvođenje individualnih ili grupnih improvizacijskih točaka. Radionicu će obogatiti poznati hrvatski glazbenik i vizualni umjetnik Damir Urban koji će voditi radionicu glazbenog istraživanja. Urban će voditi polaznike u kreiranje instrumenata od prirodnih elemenata, snimanje i komponiranje zvukova iz prirode koji će poslužiti kao glazbena kulisa za kazališne improvizacije koje će se kreirati tijekom radionice i rezultirati završnim performansom. Radionica se održava na engleskom jeziku.

Ovo je prvi puta da se, uz tradicionalni kazališni i koncertni program, na Malom Brijunu odvijaju i edukativne radionice, uz mogućnost posjećivanja predstava s redovnog programa. Smještajni kapacitet na Malom Brijuni prvi puta se ovom prilikom stavlja u funkciju te će polaznici radionice biti prvi stanovnici ovog inače nenaseljenog otoka.

Prijave na radionice traju do 30. lipnja 2022. i šalju se na e-mail adresu summerschool@ulysses.hr. Više informacija o programu i voditeljima pronađite na mrežnim stranicama Kazališta Ulysses.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here