PREDSTAVLJEN PROGRAM 31. KASTAFSKOG KULTURNOG LETA

foto: Lorena Rončević

Na press konferenciji ispred Kuće Belice (Vikotova bačvarija) u Kastvu predstavljen je cjelokupni program 31. Kastafskog kulturnog leta.  33 različita programa, koncerti, izložbe, dramski programi, likovne izložbe i radionice, uz 17 zemalja sudionica sa četiri kontinenta i preko 450 umjetnica i umjetnika najbolja su pozivnica da posjetite 31. izdanje ovog tradicionalnog ljetnog festivala.

Pod geslom ‘Vavek po isten slede’, a na tragu uspješnih trideset godina postojanja, i ovoga je puta organiziran bogat i raznovrstan kulturni program, koji će oživjeti živopisne kutke Grada Kastva. Program su predstavili Saša Matovina, predsjednik Udruge KKL i Damjan Grbac, tajnik Udruge. Prisutnima se prigodnim rječima obratio i gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac. Grad, sa svojim uličicama, trgovima i dvorištima, neće biti samo pozornica nego postaje punopravni partner i protagonist ovogodišnjeg festivala.

“Pripremljena su ukupno 33 različita programa. Među njima je čak 19 glazbenih, odnosno koncerata najrazličitijih stilova i žanrova, pri čemu će njih 6 kroz kulturni program Ritam dvorišta nastaviti s oživljavanjem stare gradske jezgre. Oni će, u vidu poklona kastavskoj publici (riječ je o programima na koje je slobodan ulaz), doprinijeti neposrednom druženju umjetnika i posjetitelja, a u prvom redu i žitelja Kastva. Dramski program će sa svojih 9 predstava okupiti najznačajnija glumačka imena hrvatske, ali i hit predstave, kako naših domaćih, zavičajnih snaga, tako i onih iz susjednih nam zemlja s područja bivše države, dok su dvije predstave u okviru dječjeg programa posvećene najmlađim posjetiteljima. Očekuju nas i 4 likovne izložbe, od kojih čak dvije međunarodne, a ne smijemo zaboraviti niti edukativnost manifestacije, koja će ove godine biti zajamčena kroz dvije radionice. Prva, ona sviranja gitare, održat će se u okviru tradicionalnog i uvijek atraktivnog Festivala gitare, dok će se druga održati u sklopu Off programa Jerry Ricks Blues Festivala, a bit će posvećena filmskoj glazbi te ostvarena u suorganizaciji s History Film Festivalom. “ naglasio je predsjednik Udruge KKL, Saša Matovina

Dakle, u srpnju i kolovozu očekuju nas brojni dramski, glazbeni, izložbeni i dječji programi od kojih će mnogi, kako kažu iz organizacije festivala, postati ‘sentimentalni suveniri’ ovoga ljeta. Stara gradska jezgra ponovo će oživjeti kroz druženja u okviru programa Ritam dvorišta, a ne treba izostaviti ni popularne partnerske programe – Dječji pjevački festival Kastafski glasi 2022.Jerry Ricks Blues Festival18. ČAnsonfest – Kastav 2022., kao ni ovogodišnji Festival gitare.

Izložbena sezona – Kastav 2022., pripremljena u suradnji s dugogodišnjim istaknutim hrvatskim karikaturistom i galeristom, od prošle godine i počasnim građaninom Grada Kastva, Igorom Brešanom, započela je već u travnju monografskom izložbom Fulvia Juričića, nastavljena izložbom Saše Jantoleka “Šetnja Kastvom”, a do 10.lipnja u Galeriji Trojica u crkvi Sv. Trojice u Kastvu možete razgledati izložbu “Tragovi prošlostiŽeljana Pavića.

Izložbena sezona – Kastav 2022

“Svakako treba istaknuti i naglasiti međunarodno obilježje 31. Kastafskog kulturnog leta. O tome svjedoči ukupan broj od 17 zemalja sudionika (Albanija, Armenija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Gvineja, Hrvatska, Italija, Izrael, Mađarska, Maroko, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija,  Španjolska,  i Velika Britanija) sa četiri kontinenta (Afrika, Azija, Europa i Sjeverna Amerika). Treba spomenuti i preko 450 umjetnica i umjetnika koji će svojim predanim izvedbama publici, i svima onima koji će po prvi puta pohoditi Kastav, pružiti mogućnost da joj vrijeme koje je pred nama učine ljepšim i slobodnijim od onoga što stvarnost oko nas trenutno nudi.” dodaje Matovina.

Programsku knjižicu 31.Kastafskog kulturnog leta pogledajte na ovoj poveznici

Program festivala

***
Od 31.svibnja već su ponuđene ulaznice za neke programe KKL-a, a od danas, 10. lipnja ulaznice za sve preostale programe dostupne su u pretprodaji.

GDJE KUPITI ULAZNICE?
U festivalskom uredu naTrgu Matka Laginje 5 u Kastvu
od ponedjeljka do petka u razdoblju od 11 – 14 sati te od 18 do 21 sati,
putem portala www.mojekarte.hr, te na sljedećim prodajnim mjestima:

KD Kostrena/ Žuknica 1b/ Kostrena
New Sound d.o.o. / Trg maršala Tita 2/ Matulji
Istra sport d.o.o. / Marsovo polje 8 / Pula
Foto Revija / Užarska 28 / Rijeka
Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV. kat / Trg Ivana Koblera 1 / Rijeka
Dallas Records Rijeka / Splitska 2a / Rijeka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here