7. FESTIVAL INKLUZIVNE SCENE DONOSI PLESNI LIPANJ U RIJECI

Jedinstveno mjesto plesnih predstava i radionica za različita tijela i nove načine stvaranja. U svijet plesne inkluzije svi su dobrodošli!

Plesni kolektiv Magija već sedmu godinu za redom organizira Festival inkluzivne scene, čime se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti.
Program festivala uključuje plesne
radionice i plesne predstave namijenjene široj publici, a festival je osmišljen u dva bloka tijekom lipnja. Ove godine program je proširen na DJEČJE POPODNE gdje se djeca kroz iskustvo plesne inkluzije sve više se osvještavaju, razvijaju senzibilitet i prihvaćaju drugačije od sebe.


Festival inkluzivne scene ima cilj osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvreme-
nog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Po svom sadržaju festival je osmišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja okupljanja profesionalnih kompanija i kolektiva čiji su plesači, izvođači i koreografi osobe sa i bez invaliditeta.

U samom središtu koncepta naglasak je na inkluziji, gostovanju inkluzivnih kolektiva, na poticanju plesnog koreografskog istraživanja, usavršavanjima kroz edukativne radionice i na izgradnji partnerstva s plesnim ansamblima i predava
čima.

Festival Inkluzivne scene od ove godine proširuje program i na DJEČJE POPODNE. Kroz dugi
niz godina Festival ostvaruje suradnju sa OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica
kroz zajednički projekt „Bez granica“, pod vodstvom plesne umjetnice Sanje Josipović.
Tije
kom godina, kroz projekt je produciran niz koreografija i suvremenih predstava. Program djeci nudi upoznavanje sa tehnikama i metodama suvremenog plesa, kreativno izražavanje kroz ples i pokret, te redovite scenske nastupe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here