OTVORENJE IZLOŽBE „MALI MANDRAĆ 2017.-2019.“ I EX-TEMPORE „OPATIJSKI PARKOVI“ ZA MLADE UMJETNIKE

Ova subota u Zajednici Talijana Opatija bit će posvećena najmlađim umjetnicima, a održat će se dva događanja:

Ex-tempore „Opatijski parkovi“

U 9:30 počinju prijave djece na ex-tempore na temu „Opatijski parkovi“, koji će se održati u perivoju u ulici Vladimira Nazora. Prilikom prijave, sudionici će dobiti podlogu (papir), no mogu koristiti vlastiti slikarski pribor (flomastere, bojice, vodene bojice, tempere, akrilne boje, kistove i drugo). Slikarski je natječaj otvoren za svu djecu do 14 godina i trajat će do podneva, nakon čega će stručni žiri odabrati najbolje radove u dvije kategorije: do 11 godina i do 14 godina. Za 13 sati zakazano je proglašenje najboljih radova, te dodjela prigodnih nagrada.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, slikarski natječaj će se održati u prostorijama Zajednice Talijana i konferencijskoj sali u Villi Antonio.

Otvorenje izložbe „Mali Mandrać 2017.-2019.“

Izložba će obuhvatiti tridesetak radova koji su bili nagrađeni na posljednja tri izdanja Malog Mandraća, dakle 2017., 2018. i 2019. godine. Otvorenje izložbe predviđeno je odmah nakon proglašenja pobjednika ex temporea u 13:00 sati, a izložba će se u prostorijama Zajednice Talijana Opatija moći pogledati do kraja svibnja: ponedjeljkom tijekom jutarnjih sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here