DOKUMENTARNI FILM “VEĆE OD TRAUME” – PREMIJERNO U ART-KINU

"Veće od traume": važna i osnažujuća priča žrtava ratnog silovanja

Dobitnik posebnog priznanja i nagrade publike na proteklom ZagrebDoxu – dokumentarni film Veće od traume – premijerno stiže u Art-kino, a donosi važnu i osnažujuću priču četiriju žrtava silovanja u Domovinskom ratu

Domaći dokumentarni film Veće od traume Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski ima svoju riječku premijeru u Art-kinu u petak, 13. svibnja u 20 sati, uz gostovanje autorica filma.

Unatoč teškoj temi, silovanju u Domovinskom ratu, Veće od traume nadahnjujuća je i osnažujuća priča o suočavanju s traumom i njenom prevladavanju.

Redateljsko-producentski tim Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski tri su godine provele prateći rad programa psihološkog osnaživanja u organizaciji udruge Žene u Domovinskom ratu pod nazivom Ja sam mnogo više od moje traume.

Na to ih je naveo pionirski psihoterapeutski pothvat koji je za cilj imao suočavanje žena žrtava seksualnog zlostavljanja s vlastitom traumom, čijim su posljedicama bile izložene dugi niz godina, a koje bi im omogućilo normalno funkcioniranje te vratilo dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata.

Film je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem ZagrebDoxu, gdje je osvojio posebno priznanje i nagradu publike, a prikazan je i na prestižnom Hot Docs festivalu u Torontu, najvećem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi.

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here