CRAFT & GRILL FESTIVAL POČINJE U PETAK

Belfast Food nastupa na otvaranju Craft&Grill festivala

 

U tijeku su završne pripreme prije početka prvog izdanja Craft&Grill festivala koji počinje u petak na Trgu 128. brigade HV u Rijeci.

Mate Janković i Ivan Pažanin predvoditi će street foodere na svojim gastro punktovima pod nazivom Grill corner by Mate Janković i Mediterranean house s potpisom Ivana Pažanina, Picnic mingle & fun u svoj standardan meni uvrstiti će i neke zanimljive novitete, a na festivalu će se prvi put Riječanima predstaviti Capra Istrian Street Food sa specijalitetima inspiriranim tradicionalnim istarskim jelima u modernoj interpretaciji. Na već postavljenom velikom centralnom šanku točit će se craft pive iz pivovara Grif, King’s Brew, Pulfer, Varionica, Saperlot Craft Brewery i Međimurski Lepi Dečki.

Belfast food

Na otvaranju festivala nastupit će popularna riječka skupina Belfast Food, karakteristična po svom veselom glazbenom izričaju i spoju tradicionalnih i modernih pjesama s naglaskom na irish folk. Repertoar kojeg izvode ovi glazbenici u kiltovima čine većinom najpoznatije irske, keltske i ostale svjetske i domaće tradicionalne pjesme, kao i vlastite autorske pjesme i obrade od kojih su najpoznatije “Šporki stari grad”, “Van iz grada” i “Mate i Matilda”. Bend je osnovan 1996. godine i do danas ima objavljenih 6 albuma te brojne singlove, a iz benda poručuju: “Dođite svi u petak omastiti brk i kušati najbolje pive uz čarobni zvuk veselih momaka u kiltovima!”

Festival počinje u petak u 15.00 h, a nakon toga će raditi svakog dana od 11.00 h do 24.00 h, petkom i subotom od 11.00 h do 02.00 h.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here