FRANKOPANSKI USKRS U GROBNIČKOM KAŠTELU

Uskrsni ponedjeljak donosi jedinstveno događanje u Gradu Grobniku


Nakon uspješnog “Grobničkog frankopanskog adventa” Grad Grobnik će u svom kaštelu biti domaćinom još jednog jedinstvenog događanja – Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

Bit će to doista posebno događanje koje će započeti otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak čak 15 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način. Organizatori Općina Čavle i TZ Općine Čavle najavljuju posebnog gosta koji će biti dio ovog svečanog čina i koji će se družiti te fotografirati sa posjetiteljima, što će cijelom događanju dati na dodatnoj atraktivnosti – glumca Paška Vukasovića, popularnog Krivomira iz hit serije Mrkomir I, koja je snimana i u samom Kaštelu Grada Grobnika te će tako Krivomir napokon “zasjesti na vlast” te svojom sabljom označiti početak podjele rekordnog šišera. Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, a uz ovu uskrsnu slasticu domaćini će podijeliti i 200 komada posebnih frankopanskih pisanica ekskluzivno pripremljenih za ovaj dan.

Za najmlađe je, s početkom u 15 sati, spremna i atraktivna potraga za zmajevim jajima, te će tako vođeni zagonetkama animatora u kaštelu potražiti skrivena jaja nakon što svatko od njih “preuzme titulu kneza ili kneginje od Kaštela”.

Cijelo događanje imat će i glazbenu kulisu koju će stvarati izvrsna klapa Baladur, a posjetitelje će dočekati i prigodna ugostiteljska ponuda.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 18 sati i tako će se spustiti zastor na uskrsna događanja koja će Grobničankama i Grobničanima te njihovim gostima ponuditi još jednu originalnu i atraktivnu manifestaciju koja je nastavak jedne nove priče koja se piše na Grobniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here