ODRŽAN WINE ENOGASTRO VIP EVENT U HOTELU BONAVIA

U riječkom hotelu Bonavia Plava Laguna ove srijede je nakon Zadra, Splita i Zagreba, održan četvrti ovogodišnji WINE EnoGASTRO Vip Event na kojem su se posjetiteljima predstavili mnogobrojni proizvođači hrane i vinari sa naglaskom na lokalne hrvatske proizvođače.

Wine EnoGASTRO Vip Event je počeo u 14 sati, a nakon pića dobrodošlice, posjetitelji su se mogli družiti s izlagačima, sklapati poslove, doznati sve o njihovoj proizvodnji hrane, vina i destilata, ali ih i kušati te komentirati o njihovoj kvaliteti. Odmah na početku predstavila nam se osim hotela Bonavia sa kanapeom pozdrav iz kuhinje i Ugostiteljska škola Opatija sa svojim učenicima koji su pripremili za uzvanike izvrsne kanapee sa tematikom Kvarnera. Odmah iza toga predstavila nam se konoba Loznati sa otoka Cresa sa zalogajčići s janjećom paštetom i s pohanom janjetinom a Restaurant Marina Punat sa Brusketom sa dimljenom srdelom.

Od 15 sati, u zasebnoj dvorani počeo se održavati prvi dio radionica za koje su posjetitelji pokazali veliki interes.

Niz radionica otvorili su vinar Dejan Rubeša sa sommelierom i ugostiteljem Nenadom Kukurinom, vlasnikom poznatog restorana u Kastvu – Kukuriku i enolog Tomislav Pavlešić koji su govorili o Kastavskoj belici, vinu koje se na području Kvarnera proizvodi više od 600 godina, a sa zajednicom lokalnih vinara spasili su ga od zaborava. Bila je to degustacijska radionica na kojoj su se posjetitelji mogli uvjeriti kako je Kastavska belica, kupaža autohtonih sorata verdića, divjake i mejskog kojima se dodaje malvazija, vrijedna pažnje.

Na drugoj radionici je posjetitelje, direktor i vlasnik marketinške agencije Atauctus, Josip Ukalović upoznao s činjenicom koliko je u današnje doba važan digitalni marketing u turizmu i ugostiteljstvu.

Na trećoj radionici u prvom nizu, sommelierka Ines Matić Matešković posjetitelje je upoznala s asortimanom vinarije Škaulj iz Ravnih kotara, točnije mjesta Nadin i njihovom enološkoj izvrsnosti.

Degustacijska radionica prve dame domaće vinske scene, Mire Šemić čekala se s nestrpljenjem. „Ruku pod ruku s okusima vina Prelac“ zvala se njena radionica u kojoj je posjetitelje upoznala s istarskim sortama malvazijom, refoškom i muškatom momjanskim, a uz njeno navođenje publika je sa zadovoljstvom kušala vina istarske vinarije Prelac i uvjerila se u okuse i arome tih sorata.

Pauzu između blokova radionica posjetitelji su rado iskoristili za dodatna druženja s izlagačima. Postavljala su se brojna pitanja, komentiralo se vino, kušali su se autohtoni domaći proizvodi, a lokalni su kuhari, uz pomoć spretnih konobara nudili svoja jela za koja se tražila porcija više.

Drugi niz radionica otvorio je sommelier i ugostitelj Mario Meštrović svojom radionicom „Preduvijet za razvoj turizma, povećanje posjećenosti i ugostiteljstvu te povećanje profita.

Kako ugostitelji mogu unaprijediti svoj odjel hrane i pića, u svojoj je radionici objasnio FB manager i sommelier Josip Orišković.

U degustacijskoj radionici „Neistražena vina Slavonije“, sommelier i predstavnik vinarije Krauthaker, Tomislav Razumović predstavio je posjetiteljima vina od sorata koje se najviše uzgajaju u ovom kraju podno Papuka i oko Kutjeva i dokazao da i ova vina fino prijaju i uz dašak mora s Kvarnerskog zaljeva.

Osim što je Rijeka najkišniji grad Europe, vrlo dobro znamo da „Ovdje puše bura“ – kako se zvala degustacijska radionica Bura Brew Istarske Craft pivovare. Sommelier Zvonimir Pelko je dokazao publici da ovaj kraj nije pogodan samo za uzgoj vinove loze i proizvodnju vina te maslinova ulja, nego i za kuhanje odličnog piva.

Već sutra 31.ožujka (četvrtak) ova lijep priča seli se u susjednu Istru u Marinu &Hotel Nautica gdje će biti organiziran peti i posljednji ovogodišnji event.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here