WINE ENOGASTRO VIP EVENT U HOTELU BONAVIA

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Nakon tri uspješna eventa održana u Zadru, Splitu i Zagrebu, Event stiže u grad koji teče.

U Riječkom hotelu BONAVIA Plava Laguna, u utorak, 29. ožujka priprema se četvrti eno-gastronomski event na kojem će se posjetiteljima predstaviti mnogobrojni proizvođači hrane i vinari, a održat će se i mnogobrojne zanimljive radionice.

Wine EnoGASTRO Vip Event počinje u 14 sati, pa će se nakon pića dobrodošlice posjetitelji moći družiti s izlagačima i kušati njihove proizvode, a iznimno bogat program radionica će se održati u popodnevnim satima.

Od 14:45 sati niz radionica otvaraju veliki gastronomski, vinski i pivski virtuozi poput Nenada Kukurina poznatog Kastavskog ugostitelja i sommeliera, zatim Zvonimira Pelka, prvog Doemens Bier sommeliera na Balkanu i u jugoistočnoj Europi, Josipa Oriškovića – F&B managera i vrlo uspješnog sommeliera, poznate slovenske sommelierke Mire Šemić, Tomislava Razumovića, sommeliera i predstavnika vinarije Krauthaker, sommeliera Maria Meštrovića te Ines Matić Matešković.

Budući da se ovaj Wine EnoGASTRO Event održava u Kvarnerskom zaljevu, bit će to idealna prilika da se na jednoj od radionica kuša vino Kastavska belica – kupaža autohtonih sorti verdića, divjake i mejskog kojima se dodaje malvazija, a koja je zahvaljujući trudu lokalnih vinara spašena od zaborava. Ljubiteljima craft piva sigurno će biti zanimljiva degustacijska radionica Bura Brew istarske craft pivovare, a predstavnici vinarije Krauthaker dokazat će da uz povjetarce s mora prijaju i kapljice vinove loze koja je rasla na obroncima Papuka i okolici Kutjeva.

Neizostavni dio ekipe, velika vinska dama Mira Šemić posjetitelje će na radionici upoznati s čarima vina istarske vinarije Prelac, ali i upoznati ih s istarskim sortama – malvazijom, refoškom i muškatom momjanskim koji je prošle godine postao 18. hrvatsko vino sa zaštićenom oznakom izvornosti.

Fina vina i dobra hrana još su bolji kada ih se kuša u društvu vinara i proizvođača, pa će gosti Eventa sat vremena pauze sigurno iskoristiti za dodatno upoznavanje, razgovore te sklapanje poznanstava i poslova. Na izložbenom prostoru moći će se kušati sva vina izlagača, ali i lokalni specijaliteti koje će pripremati kuhari iz Rijeke, sa Cresa i Krka.

Nakon 20 sati, kada se izlagački prostor zatvori, slijedi večera za partnere, sponzore i njihove VIP uzvanike. Uz pet sljedova koje će pripremati vrhunski chefovi, moći će se uživati u vrhunskim vinima, a uparivanje će komentirati gastronomski znalci i sommelieri.

Organizator događaja je Dantes sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, sa partnerima: Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Rijeka i hotel BONAVIA Plava Laguna i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Ovo je četvrti od pet planiranih ovogodišnjih enogastronomskih vip evenata, a peti je zakazan za 31.ožujka u Novigradu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here