NEDJELJA U KOSTRENI U ZNAKU NORDIJSKOG HODANJA

“Dani nordijskog hodanja u Kostreni” nastavljaju se ove nedjelje

 

Kostrena je od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja. 

Sam početak prošle nedjelje privukao je brojne sudionike koji su sudjelovali u raznim programima: nordijskom hodanju i pješačenju, programu Roditelji i djeca u pokretu, Sportsko – rekreativnoj zoni za djecu, poligonu za streličarstvo te rekreativnom jahanju konja.

Bila je to doista posebna kostrenska nedjelja, a program će se nastaviti ove nedjelje, 27. ožujka, kada će u 10 sati krenuti program nordijskog hodanja i pješačenja na stazi dugoj 7 kilometara (cca 2 sata hoda) i to laganom stazi na ruti Žurkovo (kod JK Galeb) – Lučica Stara Voda – Rožići – Žurkovo. Za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi 2 stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine. 

Podsjetimo, manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. 

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here