KINO MAGISTRALA: POBJEDNIK CANNESA STIŽE U ART-KINO

Pobjednik festivala u Cannesu stiže u Art-kino

 

Šokantan i zabavan triler, svojevrstan body-horror u cronenbergovskom stilu, jedan od najneobičnijih naslova kojeg će gledatelji pogledati ove filmske sezone.

Drugi program projekta Kino magistrala u Art-kino donosi posebnu projekciju filma Titan redateljice Julije Ducournau, prošlogodišnjeg pobjednika Cannesa. Premijerna prikazivanje održava se u četvrtak, 17. ožujka u 20 sati, a nakon projekcije filma na velikom će se platnu prikazati intervju redateljice Julije Ducournau s glumicom Sharon Stone.

Titan, mračna i uvrnuta fantazija uronjena u neon, prati Alexie (Agathe Rousselle) kojoj, nakon teške automobilske nesreće, ugrađuju metalnu pločicu (titan) zbog koje doživljava potpunu psihološku transformaciju te postaje opsjednuta automobilima.

Šokantan i zabavan triler, svojevrstan body-horror u cronenbergovom stilu, jedan je od najneobičnijih naslova kojeg će gledatelji pogledati ove filmske sezone.

Nakon premijernog prikazivanja, film nastavlja s projekcijama na redovnom repertoaru kina do kraja ožujka.

Kino magistrala obuhvaća kina duž Jadranske magistrale – Kino Mediteran, Art-kino u Rijeci, Kinoteku Zlatna vrata u Splitu i Kinematografe Dubrovnik, a ujedinjeni su u cilju da nakon pandemijske krize zajedničkim snagama vrate publiku u kina.

Jedan je to od petnaest europskih projekta i jedini iz Hrvatske koji je financijski podržala mreža Europa Cinemas i Kreativna Europa potprogramom MEDIA, a podržali su ga i Hrvatski audiovizualni centar te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here