IN MEMORIAM JADRANKA HERAK

Zauvijek nas je napustila Jadranka Herak. Sada negdje traži i snima neke izvanzemaljske ljepote. Mi ćemo je se još jednom prisjetiti kroz poseban serijal fotografija kojima se predstavila na stranicama našeg portala. I kroz njene riječi. (objavljeno 4.1.2020.)

——————————————————————————————————

Predstavljamo vam ciklus fotografija jednostavna naslova “Ruke” autorice Jadranke Herak. Neke od njenih fotografija imali ste prilike vidjeti objavljene na stranicama našeg portala u rubrici Dnevna doza fotografije. O samom serijalu Jadranka ne troši riječi već ostavlja da to umjesto nje čine same fotografije.

Jadranka Herak rođena je 1954. godine u Šibeniku. Vodice su mjesto njenih korijena i odrastanja. Srednju školu završila je u Šibeniku, 1973. je došla na studij ekonomije u Rijeku gdje i danas živi.

Ona sama kaže:

“Krajem 2007. godine fotografija je slučajno ušla u moj život, postala moj veliki prijatelj i ostala tu da bude dio mog života, odraz mojih emocija, tuge i radosti, iščekivanja i nade u jednom kliku okidača…moj hobi.

Do sad sam izlagala na priličnom broju skupnih izložbi  i salona kako u Hrvatskoj tako i  na međunarodnim na kojima su moje fotografije bile zapažene pa sam osvojila i nekoliko nagrada (tri prve nagrade, dvije druge nagrade, pet trećih nagrada i nekoliko diploma i pohvala), što mi je dalo dodatni poticaj i potvrdu da nije loše to što radim.

Moja fotografija predstavljala je Hrvatsku na 34. FIAP-ovom bijenalu crno-bijele fotografije 2018.g u Južnoj Africi.

Imala sam i dvije samostalne izložbe, nadam se i trećoj koja je za sada samo u pripremi.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here