U razgovoru s Elviom naučili smo da je pravo craft pivo, osim što je jedinstveno i svatko ima svoju recepturu poštivajući osnovne karakteristike vrste piva ujedno i nefiltrirano i nepasterizirano što mu daje posebnu aromu. Sve detalje o proizvodnji, ali i priču iz brgujske pivovare donosimo u video prilogu…

Veli Brgud – Posjetili smo craft pivovaru Morčić, prvu pivovaru na Liburniji, a na ulazu obiteljske kuće dočekao nas je bračni par Kalčić, Kristina i Elvio.. Iako imamo dugu tradiciju ispijanja piva na Kvarneru, pivovara ima tek u tragovima. No, kako je u Zagrebu ovaj trend proizvodnje craft pive uzeo maha počevši s pivnicom Medvedgrad sad već daleke 1994. godine, danas se pivo proizvodi gotovo u svakom kvartu, pa se nadamo da će i u Primorju početi nicati male proizvodnje visoke kvalitete poput pivovare Morčić.

Ova pivovara posluje tek nekih nekoliko mjeseci, ali je u ovo vrlo kratko vrijeme zauzela ekskluzivan položaj među ugostiteljima, hotelijerima i malim prodavaonicama delikatesne hrane.

Uz podršku obitelji Elvio se nakon 23 godine pomorskog staža i uspješne karijere na platformama odlučio upustiti u avanturu i svoju staru ljubav prema pivi pretočiti u posao. Četiri godine od ideje do realizacije urodilo je uspjehom u ova čupava i za poslovni svijet nestabilna vremena. Očito da je ova djelatnost  deficitarna na našem tržištu i naravno, dobar proizvod formula je uspjeha za craft pivo Morčić.

U razgovoru s Elviom naučili smo da je pravo craft pivo, osim što je jedinstveno i svatko ima svoju recepturu poštivajući osnovne karakteristike vrste piva ujedno i nefiltrirano i nepasterizirano što mu daje posebnu aromu. Okusi i mirisi kojima obiluje nisu dodani nego se oživljavaju u procesu fermentacije, da se pivo proizvodi od slada, a hmelj se koristi kao aroma i prirodni konzervans i još mnogo detalja o pivu interesantnih za ljubitelje a možda i buduće proizvođače… Sve detalje o proizvodnji, ali i priču iz brgujske pivovare donosimo u video prilogu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here