VIŠNJA LAGINJA IZLAŽE U KLOVIĆU

Samostalna izložba Višnje Laginje pod naslovom “Jedno” bit će otvorena u Galeriji Juraj Klović u četvrtak 20. siječnja u 18 sati. Zbog epidemiološke situacije neće biti službenog otvorenja izložbe, a može se pogledati do 3. veljače.

Nekliko riječi Nadežde Elezović o izložbi:

Jedno
Koncept izložene serije crteža, realiziranih olovkom na bijeloj pozadini uokvirenih papira i objedinjenih nazivom Jedno, autorice Višnje Laginje, ukazuje na jedinstveni karakter prezentacije u kojoj eksponate promatramo kao stilsku i strukturnu cjelinu u kojoj je personalizirani sadržaj nositelj vizualne informacije slike. Pri čemu svaki od jedanaest pojedinačnih djela prema vizualnoj artikulaciji i sadržajnoj razini prikazanog može egzistirati zasebno, bez narušavanja interne cjelovitosti iskaza. …

Višnja Laginja rođena je 11. studenoga 1969. u Rijeci.  Magistrirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci 2019., na Katedri kiparstva. Do danas je realizirala nekoliko samostalnih izložbi te sudjelovala u skupnim projektima u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad primila je više nagrada i priznanja. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od prosinca 2018. godine. Živi i radi u Viškovu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here