18. PRVO KUPANJE U NOVOJ GODINI I ZDRAVICA GRADONAČELNIKA NA SLATINI

Novogodišnja čestitka gradonačelnika i otvaranje kupališne sezone 2022.

OPATIJSKI KUKALI UŠLI U 2022.

Opatija – Već osamnaestu godinu za redom na Novu godinu u podne Opatijski kukali nazdravljaju šampanjcem i otvaraju novu sezonu kupanja. Ove godine im se pridružio i gradonačelnik Fernando Kirigin sa svojom zamjenicom Kristinom Đukić, te direktoricom TZ Grada Opatije, Suzi Petričić.

Novogodišnja zdravica na Slatini

Uobičajena zdravica u podne koja se inače odvijala na terasi hotela Kvarner ove godine se održala ispred hotela Milenij i okupila je brojnu publiku i goste Opatije na ovom, možemo slobodno reći spektaklom na moru.

Kukali - pjenušac nakon hladnog mora

Iako je Lungomare, na potezu od početka hotela Milenij pa sve do Madonine, bio prepun publike, na samu Punticu nije mogao nitko osim predstavnika medija i sudionika manifestacije.

Kukali trče u more prvi put u 2022.

Ovogodišnja kuma je čakavska pjesnikinja Marina Česen koja je, nakon što je pročitala svoju pjesmu posvećenu kukalima, zajedno s gradonačelnikom prerezala vrpcu nakon čega je uslijedilo tradicionalno kupanje. Ove godine se Kukalima pridružilo desetak kupača-simpatizera koji nisu njihovi članovi ali su, kako kažu, na najboljem putu da to postanu.

Zdravica u moru - Kukali

Moramo spomenuti i gospodina Roberta Berru, velikog zaljubljenika u Opatiju koji se već deset godina kupa s Opatijskim kukalima i njihov je član. Robert je iz Taipane u Italiji, na samoj slovenskoj granici i zimi se kupa u rijeci. Rekao nam je da se prije dva dana kupao na – 6ºC pa mu je ovih opatijskih 12ºC prava juha.

Fešta na Slatini - Opatijski kukali na zdravici

Nakon manifestacije nazdravljanja Novoj i otvaranje sezone kupanja, smo porazgovarali s nekim od članova Opatijskih kukala, direktoricom TZ-a Suzi Petričić i gradonačelnikom Fernandom Kiriginom. A što su nam rekli pogledajte u prilogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here