FUŽINE – NAKON JEDNOGODIŠNJE STANKE PONOVO ISPRAĆAJ GODINE U PODNE

Najveća atrakcija zacijelo su bili Opatijski kukali koji su se naravno okupali, ali ovoga puta u jezeru Bajer čija je temperatura vode bila svega 4 stupnja celzija.

Doček Nove godine u podne u Fužinama

FUŽINE – Nakon jednogodišnje stanke, u Fužinama je danas održan tradicionalni Ispraćaj Stare godine u podne. Događaj je to koji svake godine okupi izuzetno velik broj ljudi, što se dogodilo i ovoga puta iako ne baš u tolikom obimu budući da su prisutni morali posjedovati Covid potvrde, što je zasigurno jedan dio posjetitelja odbilo od puta u Fužine. Ipak zabave i ovog puta nije nedostajalo. Najveća atrakcija zacijelo su bili Opatijski kukali koji su se naravno okupali, ali ovoga puta u jezeru Bajer čija je temperatura vode bila svega 4 stupnja celzija. Društvo im je pravila i njihova ovogodišnja kuma, opatijska pjesnikinja Marina Česen koja ih je neposredno prije ulaska u vodu ohrabrila stihovima jedne od svojih pjesama.

Središnje mjesto proslave bilo je uz branu gdje ni ovoga puta nije nedostajalo ića i pića ali ni zabave. Program je vodio Dražen Turina – Šajeta a svi su se prisutni dobro zabavljali uz vesele skladbe u izvedbi tamburaškog sastava Merak ali i cirkuske točke Kesten i Papaja cirkus showa. Za one koji su iz Fužina htjeli ponijeti neki suvenir, tu su bili štandovi sa ponudom domaćih OPG-ova gdje se mogla pronaći široka lepeza autohtonih proizvoda.
Proslava je protekla u veselom raspoloženju, na tragu onih prošlogodišnjih a za nadati se je da će se tako nastaviti i u godinama koje slijede.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here