OPATIJSKI KUKALI DOBILI NOVU KUMU I ZAGRIJALI MORE NA SLATINI

Zimski picigin

Opatijski kukali danas su predstavili novu kumu za godinu koja je pred nama, opatijsku pjesnikinju Marinu Česen. Konkurencija bila jaka – članovi kukala birali su između brojnih imena iz javnog života Liburnije. Dosadašnja kuma Rajka Jurdana Šepić postavila je visoke kriterije, a do sada kumovi su bili još Dragan Hlanuda barić koji je i nadjenuo ime društvu, Duško Jeličić Dule, dr. Đana Pahor i Betty Jurković.

Ovom prilikom Opatijski kukali najavili su i 18. po redu Novogodišnje kupanje koje će se održati 1. siječnja  2022. godine u 12 sati na kupalištu Slatina. Ove godine iznimno, zbog epidemioloških razloga na istom mjestu organizirat će se i Novogodišnja zdravica Grada Opatije.

Za dobru atmosferu bit će zaduženi Trio Asi. Tom će prigodom biti svečano promovirana i himna opatijskih kukala “Kako ki će” za koju je glazbu i tekst napisala  Betty Jurković, aranžman Andrej baša a otpjevao Mario Lipovšek Battifiaca. Zbog protuepidemijskih mjera pristup će biti omogućen samo organizatorima, zimskim kupačima, glazbenicima i medijima.

Ovom prilikom Opatijski kukali podsjetili su prisutne na njihove brojne aktivnosti koje su  u protekle dvije godine zbog pandemije i nemogućnosti većih okupljanja bile reducirane. Prvi su promovirali odgovorno ponašanje postavljanjem maski na opatijske spomenike. Ove su godine sudjelovali u snimanju dokumentarnog filma o šetnici Lungomare čija se premijera očekuje. Kruna sezone njihov je posjet Vukovaru gdje su kupanjem u Dunavu obilježili 30. godišnjicu bitke.

Do kraja godine još će sudjelovati na ispraćaju Stare godine u Fužinama gdje će se okupati u jezeru Bajer.

Kukali su ponosni su i građani Opatije i turisti prihvatili kao promotore zdravlja i turizma, a svaki njihov zimski trening prati pozitivna atmosfera, toliko potrebnau ovo vrijeme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here