LAVANDIN SOAP – HAND MADE SAPUNI S POTPISOM

U suradnji s udrugom Žene za otok donosimo seriju intervjua u kojima predstavljamo uspješne otočne poduzetnice, a svako predstavljanje prati i darivanje u kojemu možete sudjelovati putem službene facebook stranice https://www.facebook.com/bodulija

Mirela Rušin Kokotović i Andriana Fiorentin Rušin

Mirela Rušin Kokotović i Andrijana Fiorentin Rušin dvije su dame s adresom na otoku Krku i dva imena koja čine prepoznatljivi otočni brend Lavandin Soaps Krk. Na brzom konzumerističkom tržištu koje u prvi plan redovito gura jeftine, nekvalitetne proizvode masovne proizvodnje, polako ali sigurno jača grupa hand made pionira koji su odabrali posve drugačiji put:  svoje proizvode izrađivati vlastoručno, od najkvalitetnijih materijala i uz maksimalnu pažnju, posvećenost i ljubav, ali i poštovanje prema svakom kupcu. Upravo to je i premisa koja stoji iza krčkog Lavandin Soapsa.

A kako je sve započelo?

Mirela je iz znatiželje otišla na jednu radionicu izrade sapuna nakon koje je krenula intenzivno istraživati tu temu. Imala je određena znanja o aromaterpiji nakon završenog školovanja za terapeuta. Nakon što je isprobala razne kombinacije te izradila puno lijepih sapuna, krenula ih je poklanjati svojim bližnjima.

„Bližio se mjesec prosinac i rođendan moje šogorice. Odlučila sam joj pokloniti sapune koje sam sama izradila. Nekako sam bila sigurna da će joj se poklon svidjeti jer je i ona sama vrlo kreativna. Oduševila se! Tada sam joj predložila da zajedno krenemo u malu proizvodnju sapuna, rado se odazvala! Tako je naša priča krenula…“

Što je vaš brend danas?

Brend Lavandin je spoj kreativnosti te želje da miomirise otočnog podneblja prenesemo u prirodne, autohtone proizvode i suvenire. Pod brendom Lavandin proizvodimo sapune, maslace za tijelo, prirodne dezodoranse, macerate te sojine svijeće… pritom koristeći 100% biljna ulja i maslace, čista eterična ulja s primorskog podneblja, macerate koje sami izrađujemo te sušeno bilje primorskog kraja.

Na što ste najponosniji?

Ponosne smo što smo prepoznate po ponudi za turizam. Posebnu pažnju posvećujemo turističkom sektoru te izrađujemo personalizirane sapune i svijeće za goste apartmana, vila i hotela.

Kakvi su dojmovi kupaca?

Dojmovi kupaca su odlični! Naime naši najčešći klijenti su osviješteni pojedinci koji cijene domaće handmade proizvode. Sve više i sami plasiraju domaće handmade proizvode u ponudu za turistički sektor te poklanjaju naše sapune koji mi personaliziramo za njihove goste.

Možete li nam opisati jedan vaš uobičajeni radni dan?

Naš uobičajeni radni dan započinje obično ujutro nakon što otpremimo djecu u školu. Tada započinje planiranje i izrada sapuna ili nekog drugog proizvoda za taj dan. Nakon izrade proizvoda slažemo i šaljemo narudžbe za naše kupce te pred kraj radnog dana dogovaramo i planiramo sutrašnji. Obično u našoj radionici ne završavaju svi poslovi jer te nedovršene poslove odrađujemo i nosimo kući. Tako da same krojimo i izrađujemo kutijice za naše proizvode, osmišljamo i izrađujemo deklaracije,planiramo i osmišljamo recepte i drugo. Sve skupa je to zahjevan i kompleksan posao koji iziskuje mnogo truda, rada i ljubavi koji su utkani u svaki naš proizvod.

Kakvi su izazovi jedne poduzetnice, osobito na specifičnom otočnom području?

Pa mi bi rekli da samim time što ne radimo uobičajeni posao od 7 do 15 h već je to svojevrstan izazov koji ne ostavlja puno slobodnog vremena. Ali i prednost jer sami organiziramo svoje vrijeme pa tako i vrijeme za našu obitelj. Sve je više žena na otoku koje se odlučuju na ovakav pothvat tj. odlučuju se na poduzetništvo jer se žele ostvariti u onome što vole i što ih čini sretnima. Kako je turizam najača gospodarska grana na otoku tako je i čest slučaj da se žene bave i iznajmljivanjem. A ovakav oblik poduzetništva im ostavlja prostora da to mogu obavljati paralelno.

Kakvi su planovi  za budućnost? Možete li nam najaviti neki novi prozvod, inicijativu, ideju?

Same za sebe volimo reći da nam ideja uistinu ne nedostaje već vrijeme da sve te ideje realiziramo. Naše planove i projekte želimo usmjeriti upravo prema turizmu. Naš lanjski projekt „Krčka škatula“ je ostvario zaista dobar renome i želimo nastaviti u tome smjeru. Planiramo naše autohtone proizvode što više približiti gostu te se tako udružiti sa ostalim malim lokalnim proizvođačima i glasno i jasno reći „ne“ plastičnim kineskim suvenirima!

Gdje se mogu pronaći i kupiti vaši proizvodi?

Naše proizvode možete pogledati i kupiti preko društvenih mreža,a u ljetnim mjesecima u gift shop galeriji “Idea“ u staroj gradskoj jezgri grada Krka.

Što želite darovati našim čitateljima ovih blagdana?

Za ovo darivanje smo pripremile svijeću od soja voska sa čistim eteričnim uljima limuna i jele te sapun Božićna torta sa eteričnim uljem limuna, jele i cedra.

Za sudjelovanje u darivanju potrebno je:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here