ADVENT U KASTVU

Grad na brege i ove je godine dobio blagdansko ruho. Blagdanska rasvjeta resi cijeli Kastav, a primjećuje se da svake godine ima sve više privatnih kuća i okućnica koje blagdanski uređene daju svoj vrijedni prilog cjelini. U sportskoj zoni smjestili smo lunapark, veselje za najmlađe, koji bi tu trebao ostati do 06. siječnja.

Sama gradska jezgra ima toplu blagdansku atmosferu, uz rasvjetu i prigodnu ambijentalnu glazbu koja se širi gradskim ulicama. Na Fortici se nalazi foto punkt; prozor s najljepšim pogledom na Kvarner kao stvoren za romantičnu fotografiju kvarnerskog sutona. U crkvici Sv. Fabijana i Sebastijana mogu se pogledati jaslice koje su napravljene od preko 500 dijelova, sa mnoštvom  figurica i elementima u pokretu. Efekti vatre i vode te ambijentalno osvjetljenje dodatni su aspekti koji pružaju nezaboravan doživljaj.

Pod osvjetljenom gradskom Ložom nalazi se foto punkt za slikanje, a uređenje se nastavlja i pod Volticom na putu prema Crekvini. Crekvina je ove godine zaista zablistala. Osvjetljena blagdanska kuglica okružena je velikim poklonima, kao lijepim željama, a pod crvenom blagdanskom rasvjetom nalazi se zelena „šuma“ od božićnih drvaca. Drvca posađena u tegle nakon blagdana podijelit će se građanima i posaditi, kako bi Kastav iz godine u godinu bio zeleniji i ljepši.

Jaki koncertni programi su ove godine zbog epidemiološke situacije izostali, ali za dobro raspoloženje će se pobrinuti kastavski ugostitelji koji će prirediti blagdanska druženja petkom i subotom na Trgu Matka Laginje uz tipičnu blagdansku ponudu.

U subotu, 18.12. u 18 sati pod Ložom održat će se nastup učenika Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi  Milan Brozović Kastav na kojem će se predstaviti učenici glazbenog odjela, uz nastavak druženja u organizaciji kastavskih ugostitelja. U nedjelju, 19. 12. u 10 sati starta Riječka zimska liga u trčanju koja kreće iz Kastva po poznatim kastavskim šumskim šetnicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here