TRI ŽORŽA U KLOVIĆU

U izložbi se susreću tri generacije riječkih fotografa Istog Duško Žorž, Mirko Žorž i Bogomir Žorž, a koji zajedno stvaraju i sudjeluju u kulturnom životu grada Rijeke gotovo jedno stoljeće.

Tri Žorža

Rijeka – U Galeriji Juraj Klović, u organizaciji riječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvorena je izložba „3 Žorža“, u kojoj se susreću tri generacije riječkih fotografa Istog Duško Žorž, Mirko Žorž i Bogomir Žorž. Ovi fotografi zajedno stvaraju i sudjeluju u kulturnom životu grada Rijeke gotovo jedno stoljeće, a njihova generacijska priča ne predstavlja sukobe već pojavnost fotografije koja se razvijala i rasla paralelno sa umjetničkim strujanjima vremena.

Izložbu je osmislio poznati riječki fotograf Istog Žorž te na njoj, osim svojih, predstavlja radove svog oca i sina. Djed Bogomir na Sušak dolazi 1936. godine te osniva Foto Belveder koji je svojevremeno bio od velikog značaja za grad. Mirko Žorž jedini nije profesionalni fotograf već kompjuteraš, znalac i autoritet na području nove medijske umjetnosti.

Izložba će biti otvorena do 21.prosinca, a svi zainteresirani moći će je razgledati u radno vrijeme Galerije, od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati i subotom od 10 do 13 sati.

Više pogledajte  u videu s otvorenja izložbe u nastavku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here