OD FILMOVA ZA CIJELU OBITELJ DO RADIONICA ZA MALE FILMAŠE U DJEČJOJ KUĆI

Art-kino je za sve riječke mališane i njihove obitelji pripremilo pregršt dobre filmske zabave, uz brojne projekcije najnovijih igranih i animiranih filmova i posebnih radioničkih programa u sklopu kojih će se mladi filmofili i filmofilke još bolje upoznati s magičnim čarima filmskog svijeta. Prijave za radionice su u tijeku!

Kinodvorana u Dječjoj kući tijekom prosinca donosi posebno bogat filmski program za cijelu obitelj – od posljednjih animiranih i igranih filmova u 2D i 3D verzijama, preko blagdanskih klasika do posebnih senzornih projekcija prilagođenih djeci s poremećajem senzorne integracije i drugim poremećajima u razvoju.


ANIMIRANI HITOVI

Od mnogobrojnih animiranih filmova u programu ističu se novi Disneyjev hit Encanto: Naš čarobni svijet (od 3. prosinca) koji se prikazuje u 2D i 3D formatu, nastavak priče o omiljenoj američkoj obitelji mračnjaka Obitelj Addams 2: Izlet (4. prosinca) i nezaboravno putovanje u digitalno doba Nesavršeni robot Ron (od 5. prosinca).

Jahač zmaja

Blagdanska sezona pred vratima donosi i novo poglavlje prepuno velikih snova i spektakularnih glazbenih hitova u animiranoj komediji Pjevajte s nama 2 (od 10. prosinca), a za pravi ugođaj tu je i pseća avantura Veliki crveni pas Clifford (od 12. prosinca). Posljednji novi animirani hit na programu Dječje kuće je Jahač zmaja (od 17. prosinca), temeljen na istoimenom bestselleru autorice Cornelie Funke. Svi se spomenuti animirani filmovi prikazuju sinkronizirani na hrvatski jezik.

Mali princ

Subota, 18. prosinca donosi posebnu, senzornu projekciju animiranog filma Mali princ koja je prilagođena djeci s poremećajem senzorne integracije i drugim poremećajima u razvoju. Pritom senzorna projekcija podrazumijeva prigušena (a ne ugašena) svijetla, tiši zvuk i slobodu kretanja djece tijekom održavanja projekcije. Ulaz na senzornu projekciju slobodan je za sve posjetitelje.

Za pravi blagdanski ugođaj u Dječjoj kući zaslužna je i posebna projekcija kultne Predbožićne noćne more koja se na originalnom engleskom jeziku s hrvatskim titlovima prikazuje u nedjelju, 19. prosinca.

Predbožićna noćna mora
SUPERJUNACI STIŽU U DJEČJU KUĆU!

Novost su u prosinačkom kino programu i najnoviji igrani filmovi za cijelu obitelj. Iz Marvelove tvornice superheroja stiže najnovija saga bazirana na istoimenom stripu – Vječnici (od 4. prosinca), a tu je i znanstveno-fantastični spektakl Dina Denisa Villeneuvea (od 5. prosinca) te novi nastavak priče o jednom od najomiljenijih superheroja – Spider-Man: Put bez povratka (od 16. prosinca). Svi se igrani filmovi na programu prikazuju u 2D i u 3D formatu, ovisno o terminu prikazivanja.

Vječnici
POSEBNI PROGRAMI I RADIONICE U PROSINCU

Izuzev filmskih projekcija, Art-kino u Dječjoj kući tijekom prosinca organizira i posebne interaktivne i radioničke programe za djecu, a sve kreće 13. prosinca u 18 sati Filmskim kvizom za mlade filmofile od 7 do 11 godina. Radionica Kaleidoskop: Zaviri u čaroliju, 14. prosinca u 17:30 sati polaznike od 9 do 11 godina upoznat će s povijesti optičkih igračaka i izradom vlastitog kaleidoskopa.

Uz radionicu Filmski pojmovnik: Filmski kostimograf & filmski šminker djeca će, kreiranjem vlastitog filmskog lika, upoznati praksu izrade kostimografije i šminke za filmski set. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina, a održava se 15. prosinca u 17:30 sati.

U filmskom studiju Dječje kuće, koristeći povezivanje analogne i digitalne tehnologije te snimajući ispred zelenog platna, polaznici radionice Video čestitke iz Dječje izradit će svoje vlastite video čestitke za nadolazeće blagdane. Radionica se održava 18. prosinca u 16:30 sati, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.

Broj sudionika u svim programima je ograničen, a prijave se zaprimaju putem e-pošte: edukacija@art-kino.hr.

Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Dječje kuće neophodna COVID potvrda za sve osobe starije od 16 godina.

Ulaznice za filmske projekcije mogu se kupiti putem internetske stranice ulaznice.hr te na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

Više na https://www.art-kino.org/hr/ i https://djecjakuca.hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here