KOJI JE MED OD KADULJE NAJBOLJI?

Završna svečanost proglašenja rezultata i dodjela diploma održat će se u velikoj vijećnici Općine Omišalj

Med od kadulje

Udruga proizvođača meda od kadulje iz Omišlja poziva sve zainteresirane na završnu svečanost proglašenja rezultata i dodjelu priznanja na 6. Hrvatskom natjecanju “Salvia aurea 2021”. Predmetno natjecanje kvalitete meda od kadulje održava se ove godine po šesti puta i to kao priredba natjecateljskog, stručnog i edukativnog karaktera. Ona se organizira uz potporu Centra za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Primorsko-goranske županije, Općine Omišalj, Grada Krka i Udruge pčelara Kadulja otok Krk.

Završna svečanost proglašenja rezultata i dodjela diploma održat će se u velikoj vijećnici Općine Omišalj, Prikešte 13. u Omišlju, 05. prosinca 2021. godine (nedjelja) s početkom u 16.00 sati.

U okviru programa manifestacije, održat će se stručno predavanje za pčelare i građane pod nazivom „Američka gnjiloća medonosne pčele i varooza. Postoji li poveznica?”. Predavanje će održati uvažena stručnjakinja iz područja veterinarske medicine, izv.prof.dr.sc. Ivana Tlak Gajger, sa Zavoda za biologiju i patologiju riba i pčela, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog neizvjesne situacije vezane uz COVID-19 i ograničenja okupljanja u trenutku održavanja manifestacije, organizator ovogodišnjeg programa je odlučio da se održavanje manifestacije i prijenos predavanja održi u tzv. hibridnom obliku. To znači da će proglašenje rezultata i uručenje priznanja biti u kontaktnoj formi (fizička nazočnost nagrađenih) dok će se predavanje i rasprava provesti u tzv. on-line formatu putem ZOOM platforme. Ona će biti otvorena i slobodna za sve zainteresirane sudionike koji će se moći spojiti u program manifestacije putem odgovarajućih uređaja (računalo, lap-top, tablet, pametni telefon i sl.).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here