POČINJE ČAROLIJA NA TRSATSKOJ GRADINI

Na Trsatskoj gradini večeras će zasjati kilometri lampica, a ovaj najpopularniji advent u regiji zasigurno će ponovno postati omiljeno okupljalište u hladnim zimskim danima.

Kao i prijašnjih godina kompletna Gradina biti će zamotana u 11 kilometara lampica, a od impozantnih dekoracija koje će zagospodariti ovim jedinstvenim prostorom svakako vrijedi izdvojiti svjetlucavu Votivnu kruna visine preko 5 metara, simbol Trsatske gradine – trsatskog zmaja te 12 metara visoku Rimsku kulu. Bajkovitom ugođaju na Gradini doprinijet će unikatne, ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata smještene u mauzoleju Mir junaka te spilja Djeda mraza.

Vedran Babić – organizacija Adventa na Gradini: ”Veselimo se petom izdanju Adventa na Gradini koji je u svoja 3 izdanja, protekle godine na adventu su bile postavljenje samo božićne dekoracije i nije mjerena posjećenost, privukao nevjerovatnih 200.000 posjetitelja. Zahvaljujem TZ grada Rijeke i Gradu Rijeci što je prije pet prepoznao projekt koji je već nakon prve godine održavanja postao prepoznatljiv u cijeloj regiji i koji je omogućio brojne lijepe trenutke našim sugrađanima te postao razlog dolaska na ovu prekrasnu destinaciju.”

Advent na Gradini počinje paljenjem lampica u nedjelju, 28.11. s početkom od 18.00 h, dok se adventske kućice otvaraju od 16.00 h.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here