11. ACI KUP OPTIMIST – 87 JEDRILICA ZAPLESALO NA TRAMONTANI

Kako je proteklo natjecanje i što je naš reporter zabilježio na regatnom polju pogledajte u priloženom video prilogu i fotogaleriji…

Klasa Laser na tramontani

Ičići – Iza nas je i 11. ACI Kup Optimist koji je prošlog vikenda održan u Ičićima. U regati je sudjelovalo 66 djece u klasi Optimist te 21 natjecatelj u klasi Laser. Prvi dan, u subotu nije bilo vjetra pa se nije odjedrio niti jedan plov, međutim u nedjelju je regatni odbor odlučio pozvati natjecatelje na regatno polje već u osam sati. Polje je postavljeno prema Rijeci, negdje u ravnini s Kostabelom i 3. majom kako bi uhvatili čim više tramontane.

                  Drugi dan odjedrena tri plova u klasi Optimist i četiri u klasi Laser

Tako su tramontanu iskoristili u najboljoj mogućoj mjeri i otplovili tri plova za Optimiste i četiri plova za klasu Laser. U klasi Optimist do 12 godina djevojčice, treće mjesto je osvojila Laura Batelić (JK Kvarner), drugo mjesto Laura Cugalj (JK Val), a prvo Vita Erceg (JK Opatija). U klasi Optimist , dječaci do dvanaest godina treće mjesto je osvojio Juraj Lencović (JK Istra), drugo Dominik Tokić (JK Punat) i prvo Niko Katunar ( JK Val). U klasi Optimist, djevojčice starije od 12 godina treće mjesto je osvojila Laura Cugalj (JK Val), drugo Barbara Kulmanova (JK Jugo) dok je prvo pripalo Viti Erceg (JK Opatija).

Ukupni pobjednik u klasi Optimist je Borna Mohač (JK Val), drugoplasirani je Maro Bratonja iz JK Opatije i trećeplasirani je Mark Maglica iz JK Galeba. U klasi Laser, Ilca 4 za žene treće mjesto je osvojila Dorotea Špišić, JK Jugo, drugo Tija Dujmović, JK Opatija i pobjednica je Manola Miletić, JK Kvarner. U klasi Ilca 6 Laser muškarci trećeplasirani je Luka Hagenauer, YC Zagreb, drugoplasirani Hrvoje Mršić, YK Galeb i pobjednik je Luka Fatović, YC Zagreb. Sveukupno plasirani pobjednici u klasi Laser Ilca 4 su trećeplasirani Grigor Petener, JK Jugo, drugoplasirana Tija Dujmović, JK Opatija i pobjednica Manola Miletić, JK Kvarner. Proglašenje pobjednika održano je u poslijepodnevnim satima ispred Yacht Cluba Croatia u ACI marini uz štrudle, hamburgere i tople napitke kako bi se mladi jedriličari zagrijali nakon nekoliko sati na hladnoj tramontani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here