ĆIĆARIJA TRAIL STIGAO U MUNE

Iduće kolo Ćićarija Trail Runa održava se u subotu, 20. studenog u Vodicama. Bit će postavljene dvije staze, od 14 i 23 kilometara.

Ćićarija Trail Run

Mune – Nakon Račje Vasi serijal Ćićarija Trail Run kojeg organizira SRK Sportbox ove subote stigao je u Mune, gdje je bio start i cilj utrka na 12 i 25 kilometara.

Serijal je zapravo osmišljen kao trening druženje zaljubljenika u planinsko trčanje. Ideja projekta je oživjeti stare puteve, promovirati neistražene dijelove Ćićarije i dobro se zabaviti. Utrke prolaze dijelovima poznate 100 milja Istre staze i vode na neke od najpoznatijih vrhova Ćićarije – Žbevnica, Gomila, Orljak, Županj vrh…

Projekt obuhvaća ukupno šest utrka, od kojih se svaka smjestila u jedno malo Ćićsko selo. Osim druženja, svaka od utrka ima i svoj natjecateljski karakter. Na pojedinačnim utrkama nema proglašenja. Proglasit će se najbolji u ukupnom plasmanu svih 6 utrka i to na zadnjem kolu u Lanišću.

Postavljene staze u Munama, kao i one u Račoj Vasi, pokazale su da u isto vrijeme Ćićarija može divlja i pitoma. Pašnjaci i livade svjedoče da je Ćićarija imala važnu ulogu za lokalno stanovništvo koje se bavilo stočarstvom i poljodjelstvom.

S druge strane, putevi vode kroz šumske i grebenaste zaboravljene predjele, u kojima se ove subote miješala kiša, gusta magla i neugodni prodori hladnog vjetra.

No, jesenje vrijeme dalo je dodatan šarm Ćićariji. Staze su cijelom dužinom prekrivene debelim slojem otpalog lišća, dok priroda poprima razne, uglavnom žute boje.

S obzirom na to da se radi o trail utrkama, staze su bile označene sa zastavicama i trakama, pa tako i Munama. SRK Sportbox to radi vrhunski, pa je tako bilo i u Munama, što daje dodatnu sigurnost sudionicima.

Iduće kolo Ćićarija Trail Runa održava se u subotu, 20. studenog u Vodicama. Bit će postavljene dvije staze, od 14 i 23 kilometara. Vidimo se u Vodicama.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here