TJEDAN KOREJSKOG FILMA U ART-KINU

Zvijeri koje se grebu za slamku

Jesenski program u Art-kinu već tradicionalno donosi Tjedan korejskog filma, a program se provodi u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje održava se od 8. do 12. studenog uz pet odabranih ostvarenja recentne južnokorejske kinematografije.

Svečano otvorenje ciklusa 8. studenog u 19 sati donosi film Zvijeri koje se grebu za slamku, crnohumorni kriminalistički triler nagrađen na filmskim festivalima u Rotterdamu i Udinama, hvaljen među kritikom zbog iznimnih glumačkih izvedbi glavnih protagonista Jeon Do-yeon, Jung Woo-sunga i oskarovske dobitnice Youn Yuh-jung (Minari). Ulaz na film otvorenja slobodan je za sve posjetitelje.

Žena koja je bježala

Sljedeći dan, 9. studenog u 20 sati, donosi dramu Žena koja je bježala čiju režiju potpisuje Hong Sang-soo, dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolju režiju u Berlinu. Još jedan film o uljezima u opusu omiljenog južnokorejskog redatelja ponovno donosi suradnju s redateljevom muzom Kim Min-hee, u pomalo netipičnijem, no i dalje prepoznatljivom slow cinema stilu.

Sretna Chan Sil

Srijeda, 10. studenog u 20 sati rezervirana je za Sretnu Chan-Sil, film na tragu romantične komedije čija priča donosi realne egzistencijalne probleme i kritički prikaz položaja žene u korejskom društvu. Inače, radnja je filma uronjena u filmski svijet i prati producenticu koja gubi posao nakon iznenadne smrti dugogodišnjeg suradnika i redatelja.

Fengshui

Povijesna drama Fengshui, na programu 11. studenog u 20 sati, završni je dio povijesne trilogije, u režiji Parka Hee-gona, a smještena u 19. stoljeće donosi prikaz bitke za dobivanje pogodnog mjesta za grob, upečatljivo ocrtavajući tradiciju odijevanja i sveukupnog povijesnog i kulturnog okruženja.

Krenuti dalje

Tjedan korejskog filma u Art-kinu 12. studenog u 20 sati zaključuje nagrađivani debitantski film redateljice Yoon Dan-bi, dirljiva obiteljska drama Krenuti dalje koju, zbog uvjerljivog i smirenog prikaza višeslojnih odnosa unutar višegeneracijske obitelji, kritičari uspoređuju s opusom japanskog redatelja Hirokazu Kore-ede.

Ulaznice za filmske projekcije u sklopu Tjedna korejskog filma mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. Ulaz na film otvorenja slobodan je za sve posjetitelje.

Potražite više na https://www.art-kino.org/hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here