ENRICO MAROTTI TREĆI NA DEFI WIND SUPERSTARS REGATI!

Enrico Marotti osvojio je treće mjesto na najpoznatijoj i najmasovnijoj regati na svijetu!
Defi Wind je regata koja se svake godine u proljeće održava u Gruissanu u Francuskoj. Svake godine na njoj sudjeluje više od tisuću natjecatelja što ju čini jedinstvenom.
Zbog općepoznatih okolnosti regata nije održana u uobičajenom terminu i formatu, već je osmišljen novi model na kojem je, da ne ulazimo u pojedinosti, početkom studenog sudjelovalo oko 170 natjecatelja iz cijelog svijeta.
Iako u reduciranom izdanju kad je riječ o broju natjecatelja, to je i dalje najmasovnija regata. U konkurenciji najboljih svjetskih profesionalaca u jedrenju na dasci Manimal – Enrico Marotti (zaslužio je taj nadimak zbog snage i predanosti koju pokazuje na natjecanjima) osvojio je broncu.
Početak je bio nešto skromniji – prekjučer je završio na 18. mjestu, da bi u nastavku stvari “legle na mjesto”. Jučer je natjecateljski dan završio na 4. mjestu a danas je popravio svoj plasman i završio kao 3. u ukupnom poretku! Pobjednik je višestruki svjetski prvak Antoine Albeau (FRA), dok je na drugom mjestu Maciek Rutkowski (POL).

Ovime je dvosruki svjetski prvak još jednom potvrdio svoju kvalitetu, no to nije sve. Naime, ova je regata za Marottija bila “zagrijavanje” za posljednji i najveći PWA event sezone. Riko, naime, ostaje u Francuskoj jer se od 12. do 21. studenog održava “The SOMWR 10 x Marignane PWA Grand Slam”- natjecanje na kojem su zastupljene sve discipline u jedrenju na dasci.

Sretno Riko!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here