ZAVRŠENO NATJECANJE EUROPSKE LIGE U BADMINTONU

Hrvatskoj jedna zlatna i jedna brončana medalja

            Protekla četiri dana Opatija je bila domaćin Europske lige u badmintonu, u organizaciji KŠR Gorovo i Badminton kluba Stela, u suradnji sa Hrvatskim badminton savezom te pod pokroviteljstvom Grada Opatije, TZ Grada Opatije i Sportskog saveza Grada Opatije. U opatijskoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” natjecalo se 250 sudionika iz ukupno 14 zemalja učesnica.

Europska liga u badmintonu za mlađe uzraste, pod nazivom Adria Youth International, privukla je u Opatiju sudionike iz Češke, Malte, Švicarske, Slovenije, Slovačke, Rusije, Mađarske, Italije, Izraela, Francuske, Belgije, Austrije i Hrvatske, koji su se natjecali u 4 kategorije: U11, U13, U15 i U17.

Uzbudljivi mečevi održavali su se u ženskoj pojedinačnoj i kategoriji ženskih parova, muškoj pojedinačnoj i kategoriji muških parova, te u kategoriji mješovitih parova, a najbolji su iz Opatije otišli ovjenčani medaljama. U kategoriji U11 najboljima su se pokazali predstavnici Mađarske dok je hrvatski predstavnik Tin Radovanović podijelio ¾ mjesto u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. U kategoriji U13 najuspješniji su bili predstavnici Rusije, Italije i Austrije, dok su kategorijom U15 dominirali predstavnici Rusije. U najstarijoj kategoriji, onoj U17, najviše su pokazali predstavnici Austrije i Francuske, a veliki uspjeh postigla je hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji Jelena Buchberger koja je osvojila zlatnu medalju i najavila sjajnu budućnost hrvatskog badmintona.

Opatija je bila odličan domaćin natjecateljima i njihovim trenerima te stručnoj pratnji natjecatelja,, što je svakako veliki doprinos promociji Opatije kao turističke i sportske destinacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here