RONIOCI ČISTILI PODMORJE U BAKRU

Eko patrola 2021. – Kvarner / Bakar

U sklopu Eko patrole 2021. – Kvarner, jučer je održana ekološka akcija čišćenja podmorja u Bakru. Ova akcija od velikog je značaja za Grad Bakar jer su u akciji sudjelovali ronioci iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a čistili su područje od Nove Rive do Luke.

Ekološka akcija čišćenja podmorja održana je u organizaciji Agencije Promocija ronjenja suradnji sa Sportsko pomorskim društvom Luben Bakar, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkim centrom Marco Polo pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Turističke zajednice Grada Bakra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz veliku podršku i potporu INA d.d u cilju očuvanja ljepota i čistoće Jadranskog mora.

Akcija je provedena u cilju uklanjanja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja čistoće mora i podmorja, a ujedno i ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja.

U akciju čišćenja podmorja u Bakru uključili su se ronioci SPD Luben Bakar, RK HRVI Nemo-Adriatic, DVD Trnje, DC Marco Polo, RK AdriatiCro Jastrebarsko te DVD Bakar koji su iz mora izvukli različiti otpad, najviše plastike, zatim gume i stakla.

„Ovo je jedna hvalevrijedna akcija čišćenja podmorja u kojoj smo zajedničkim snagama izvukli iz mora sve one stvari i predmete koji tu ne pripadaju; gume, staklo, plastiku. Nakon okupljanja ispred prostorija SPD Luben, Bakar krenuli smo na odabranu lokaciju na potezu između nove Rive i Luke gdje su ronioci u dvosatnoj akciji izvukli različiti otpad. Vrlo rado sudjelujmo u svima akcijama čišćenja podmorja kako bi očuvali ljepote našeg podmorja“ istaknuo je Franjo Vicić, voditelj ronilačke sekcije SPD Luben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here