AROMATIČNA ULJA I ČINKA-PAL TIME U UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI OPATIJA

U Ugostiteljskoj školi Opatija  su predstavljena dva projekta koje su osmislile Majda Šimunić, Nevena Kezele i Ljiljana Mikinac.

Opatija – U Ugostiteljskoj školi Opatija  su predstavljena dva projekta koje su osmislile Majda Šimunić, Nevena Kezele i Ljiljana Mikinac. Oba projekta su financirana sredstvima Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije koji financira izvannastavne aktivnosti. Riječ je o projektima Aromatična ulja i Činka-Pal Time.

Od aromatičnih ulja su koristili lovor i ružmarin. Učenici su istražili na koje se sve načine ulje lovora i ružmarina može koristiti. Projekt Činka-Pal Time je prezentiranje palačinke kao zdrave i fine namirnice. Ideja je bila približiti se učenicima osnovnih i srednjih škola te im pokušava predstaviti kako voće i povrće mogu biti fine te zdrave namirnice i to u onom omiljenom jelu koje svi najviše volimo, a to je palačinka. Napravili su i knjigu recepata s palačinkama koju će rado podijeliti po osnovnim školama u okruženju.

Nakon promocije knjige i projekata slijedila je i gastro promocija na kojoj su nam učenici zajedno sa svojim mentorima pripremili slatka i slana jela od palačinki kako bi nam prezentirali što se sve od palačinki može napraviti i kakve se sve smjese daju napraviti kako bismo dobili fine i zdrave palačinke.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here