USKORO KREĆE 17. SEZONA ISTARSKE ZIMSKE LIGE U TRČANJU

17. sezona Istarske zimske lige u trčanju započinje 7. studenog utrkom u Medulinu.

U studenom počinje 17. sezona Istarske zimske lige u trčanju. Nakon prošlogodišnje “virtualne” lige slijedi povratak u nešto što bi mogli nazvati “kako tako” normalnim razdobljem ili se organizatori bar nadaju da će biti tako. Ove godine  trčati će se kao i lani 7 kola od čega će se bodovati 6.

Natjecanja zavise od mjera propisanih od strane Stožera CZ Istarske županije, sve moguće promjene bit će objavljene. Za kolo u Sečovlju mjere će biti propisane od Slovenskog stožera.

DATUMI POJEDINIH KOLA:

1. kolo – 7. XI. 2021. – Medulin
2. kolo – 21. XI. 2021. – Sv.Petar u Šumi
3. kolo – 5. XII. 2021. – Pazin
4. kolo – 19. XII.2021. – Sečovlje
5. kolo – 09. I. 2022. – Pula
6. kolo – 23. I. 2022. – Rabac
7. kolo – 27. II. 2022. – Poreč
.
Prošle godine u “virtualnoj” ligi prvi put se krenulo bez hendikep sustava odnosno sa bodovanjem po kategorijama.
Sukladno tome bodovat će se 5 kategorija: juniori (do 18 g.), seniori (18+), veterani 1 (40+), veterani 2 (50+), veterani 3 (60+). Na kraju lige prvo troje muškaraca i žena bit će nagrađeno medaljama. Također, prvo troje najboljih muškaraca i žena u apsolutnom poretku nagradit će se medaljama i sponzorskim nagradama. Uz to idu i tradicionalne prigodne nagrade za najstarijeg natjecatelja i slično.
Startnina lige iznosit će za ovu godinu 120,00 kn (za plaćanja izvan Hrvatske 23 eura) za 7 kola, odnosno 50,00 kn za pojedino kolo te će svi koji uplate iznos od 120,00 kn do predzadnjeg kola dobiti majicu lige bez obzira na broj istrčanih kola, a majice utrke (za one koji uplate startninu od 120,00 kn) bit će podijeljene na zadnjem kolu lige.
S obzirom da je ovo još uvijek specifično vrijeme i nitko ne zna što donosi zima (iako sve upućuje na to da neće biti lockdowna), te ukoliko se uslijed više sile i zabrane dogodi da ne bude mogućnosti održati sva kola tada će liga biti zaključena sa “virtualnim” kolima po uzoru na prošlu godinu. U slučaju da se ne održi niti jedno klasično kolo svim natjecateljima koji ne žele sudjelovati na virtualnoj ligi startnine će biti refundirane. Ukoliko se održi samo jedno kolo imaju pravo na refundaciju 50% iznosa startnine. Ukoliko se održe dva ili više kola startnina se ne refundira. Pobjednici lige bit će proglašeni a natjecatelji koji su uplatili startninu od 120,00 kn moći će računati na majice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here