ENRICO MAROTTI PRVAK HRVATSKE U JEDRENJU NA DASCI

Mistral Matulja osvojio je treće mjesto u dobio od samo 16 godina!

Drugog dana Prvenstva Hrvatske u jedrenju na dasci te Volosko Open 2021,  jedrenja na žalost nije bilo radi nepovoljne vremenske prognoze za tramontanu. Jučerašnja bura u okolici bila je prejaka i tramontana nije uspjela probiti do Preluka. Sukladno tome, rezultati ostaju nepromijenjeni u odnosu na jučerašnji dan.

Jučerašnja regata odjedrena je na tramontani jačine u rasponu od 12 do 18 čvorova, a sudjelovala su ukupno 33 natjecatelja, od čega 5 djevojaka.

Prvo mjesto u muškoj kategoriji očekivano je pripalo Enricu Marottiju (CRO 401, DSNM Volosko). Borba za drugo i treće mjesto bila je neizvjesna do samog završetka regate. U ukupnom poretku drugo mjesto pripalo je Marku Sekuliću (CRO 133, KJD Zagreb), a treće Mistralu Matulji (CRO211, JK Istra). U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Lara Bulić (CRO 14, JK Labud), mlada nada ženskog hrvatskog slaloma, drugo mjesto zauzela je Vedrana Brnčić (CRO 134, DSNM Volosko) te treće Nika Cuculić (CRO 4001, DSNM Volosko).

Kratku izjavu za medije dali su Enrico Marotti, očekivano, nositelj naslova Prvaka Hrvatske u jedrenju na dasci, te Mistral Matulja, mlada nada našeg kraja koja bi vrlo lako mogla krenuti Enricovim stopama. Prošle godine, Mistral je debitirao na Prvnestvu Hrvatske, sa samo 15 godina, a ove godine već je osvojio svoje prvo postolje.

Enrico Marotti: „Jučerašnji dan je bio super, vozilo se na vjetru od 12 do 18 čvorova i odvozili smo dvije cijele eliminacije. Danas nam je bura, na žalost, pokvarila planove pa nije puhalo i nismo uspjeli odvoziti niti jednu eliminaciju. Puno manji fokus nego inače sam imao na samoj vožnji. Kako je moj klub, DSNM Volosko, bio organizator regate više sam se usredotočio na to da svi sudionici i natjecatelji budu zadovoljni, da se zabave i da se osjećaju dobrodošli.
Također, super je to što je Mistral Matulja, nova nada iz našeg kraja, sa samo 16 godina treći senior u Hrvatskoj i prvi Junior što je odličan rezultat. Svi smo jako ponosni na njega i na njegov uspjeh, tako da se iskreno nadam kako će mu ovo biti motivacija za budućnost. Veseli me i to što je bilo puno Juniora iz našeg kluba (DSNM Volosko) i iz našeg kvarnerskog kraja što nas čini jako sretnima i zadovoljnima jer se sport razvija i vidimo da je sve više mlađih naraštaja zainteresirano za widnsurf. Također, u ženskoj kategoriji naš klub odnio je dva odličja, to su Vedrana Brnčić i Nika Cuculić na 2. i 3. mjestu tako da je klub rezultatski dominirao. Osim organizacije cijele regate od strane DSNM Volosko, nisu izostala ni odličja za klub. Još jednom naglašavam kako sam jako ponosan na sve surfere i surferice koji jedre sa nama na tramontani svaki dan jer su super jedrili i čestitam im na tome, kao i svim ostalim natjecateljima koji su došli iz drugih dijelova države.“

Mistral Matulja: „Što se jučerašnje regate tiče vozili smo po klasičnoj tramontani, vjetar je bio sasvim dobar, a konkurencija je bila odlična. Jako sam zadovoljan sa svojom vožnjom. Nisam očekivao ovako dobar rezultat. Očekivao sam da ću se plasirati negdje u sredini poretka, ali čini se da se sav trening i trud isplatio i drago mi je da se napredak vidi.“  


Prvenstvo Hrvatske u jedrenju na dasci – disciplina slalom zaključena je sa sljedećim poretkom:

UKUPNI POREDAK U MUŠKOJ KATGORIJI:

 1. Enrico Marotti (CRO401 – DSNM Volosko)
 2. Marko Sekulić (CRO133 – KJD Zagreb)
 3. Mistral Matulja (CRO211 – JK Istra)

U17:

 1. Mistral Matulja (CRO211 – JK Istra)
 2. Ian Anić (CRO30 – JK Labud)
 3. Val Matulja (CRO211 – JK Istra)

MASTER:

 1. Marko Sekulić (CRO133 – KJD Zagreb)
 2. Marko Makek (CRO169 – DSNM Volosko)
 3. Igor Rupnik (E12 – JK Opatija)

ŽENE:

 1. Lara Bulić (CRO14 – JK Labud)
 2. Vedrana Brnčić (CRO134 – DSNM Volosko)
 3. Nika Cuculić (CRO4001 – DSNM Volosko)

ŽENE JUNIORI:

 1. Lara Bulić (CRO14 – JK Labud)

.

Nika Cuculić, Lara Bulić, Vedrana Brnčić

Volosko Open 2021 – OTVORENO natjecanje u jedrenju na dasci – disciplina slalom zaključeno je sa sljedećim poretkom:

UKUPNI POREDAK U MUŠKOJ KATGORIJI:

 1. Enrico Marotti (CRO401 – DSNM Volosko)
 2. Matej Vidmar (SLO92)
 3. Marko Sekulić (CRO133 – KJD Zagreb)

U17:

 1. Mistral Matulja (CRO211 – JK Istra)
 2. Ian Anić (CRO30 – JK Labud)
 3. Val Matulja (CRO211 – JK Istra)

MASTER:

 1. Marko Sekulić (CRO133 – KJD Zagreb)
 2. Igor Bakota (CRO77 – DSNM Volosko)
 3. Denis Šverko (CRO7 – DSNM Volosko)

ŽENE:

 1. Lara Bulić (CRO14 – JK Labud)
 2. Vedrana Brnčić (CRO134 – DSNM Volosko)
 3. Nika Cuculić (CRO4001 – DSNM Volosko)

ŽENE JUNIORI:

 1. Lara Bulić (CRO14 – JK Labud

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here