PRODULJENO TRAJANJE IZLOŽBE “NEPOZNATI KLIMT” DO 31. PROSINCA

Zbog velikog zanimanja javnosti, trajanje izložbe „Nepoznati Klimt – Ljubav, smrt, ekstaza“ u Muzeju grada Rijeke produžuje se do 31. prosinca.

Prvotno planirani rok do kojeg se moglo vidjeti izložbu u Palači šećera bio je 20. listopada. On je uključivao ljetno razdoblje, odnosno turističku sezonu, kada se očekivao povećan broj posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske i stranih zemalja. Očekivanja su bila opravdana, kolovoz je donio rekordan broj posjetitelja.
Izložbu je toga mjeseca posjetilo 1936 posjetitelja, a 17. kolovoz donio je i dnevni rekord s 214 posjetitelja. No, listopad je u tomu učinio korak dalje, pa su u razdoblju od 1. do 17. listopada izložbu pogledala 1423 posjetitelja.
Nastavi li se takvim ritmom do konca mjeseca, valja očekivati 2500 – 3000 posjetitelja. Četrnaestog listopada zabilježen je i novi dnevni rekord, s 239 posjetitelja. Toga dana u Palači je bilo sedam grupa posjetitelja koji su razgledali postav uz stručno vodstvo. Podsjetimo se, izložbu  „Nepoznati Klimt“ može se u Palači šećera pogledati zajedno sa stalnim muzejskim postavom posvećenim povijesti Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here