PETNAEST GODINA UDRUGE ZA KREATIVNO STVARALAŠTVO “VALI”

Danas u 17 sati, u galeriji Garbas u Rijeci, kostrenska Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“, otvara izložbu radova kojom će obilježiti petnaest godina djelovanja. Izložba će se moći pogledati do 30. listopada u radno vrijeme galerije Garbas: ponedjeljkom i subotom od 10-13 sati, od utorka do petka od 10-13 i od 17-20 sati.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održavat će se bogat i zanimljiv program sve do 3. studenog.

Zanimljivi format druženja u Dnevnom boravku utorkom u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji ide dalje!  Ovog utorka, 19. listopada u 18:30 sati, u Dnevni boravak vas poziva Udruga “Projekt +/- 60”, na predavanje dr.sc. Jadranke Varljen “Etiopija, zemlja vječnih hodača”, o putovanju u ovu afričku zemlju čiji su je ljudi i priroda potpuno očarali.

U srijedu 20. listopada u 20 sati održat će se posljednje događanje jubilarne 20. Jeseni u Kostreni, promocija zbirke pjesama “Ako rabi, bit ću školjka…opet pleten sni“, kostrenske pjesnikinje Branke Kržik Longin.

U petak 22. listopada u 19 sati održat će se predavanje i promocija knjige putopisca Tomice Kristića „Putovanje u Međuzemlje“ (autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda). Tomica Kristić svjetski je putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a završilo četiri godine kasnije na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000 kilometara, kroz 25 država i 3 kontinenta, putujući kopnenim putem gdje je koristio većinom autostop, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu.

U utorak, 26. listopada u 19 sati održat će se promocija knjige Igora Stipanovića „Zapisi iz povijesti Kostrene Sv. Barbare“. Autor ove vrijedne knjige daje pozamašni prikaz povijesti Kostrene Sv. Barbare kao svjedočanstvo jednog vremenskog razdoblja koje će ostati u sjećanju svakog čitatelja Kostrene, ali i žitelja okolice koji su proživljavali slične životne prilike i neprilike. Nakladnik izdanja je Javna ustanova Narodna knjižnica Kostrena.

U srijedu 3. studenoga u 19 sati održat će se predstavljanje i promocija knjige blogera i kolumnista Domagoja Kneževića „Ma bit će sve ok“. Riječ je o zbirci nimalo običnih priča o najobičnijim svakodnevnim situacijama kroz oči supruga i oca triju kćeri. Svakodnevica koja uključuje odlazak u maratonski shopping s boljom polovicom, izazovne dane s dvije tinejdžerke u pubertetu, PMS-u, obiteljski odlazak na more, krediti, kvar bojlera… Opis svakidašnjih zgoda i nezgoda ispunjen je golemom količinom humora i zabave, a svaki čitatelj moći će se pronaći u nekoj od tih priča.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here