UTRKA ISTRA 300 OKUPILA VIŠE OD 800 BICIKLISTA

Istria 300 - biciklistička utrka

Dosad najveće prvo izdanje nekog rekreativnog biciklističkog događaja u Hrvatskoj Istria300 održano je u subotu 9. listopada. Više od 800 biciklista iz različitih dijelova svijeta natjecalo se na stazama dužine 300, 235 ili 155 kilometara na cestama Istre pod sloganom Ride your limits!.

                                    Izaberi svoju dužinu

Svi su krenuli iz Poreča, gdje je bio i cilj natjecanja, a tijekom vožnje su sami mogli odlučiti koju će dužinu staze voziti, što je još jedna odlika ovog događaja koja ga čini jedinstvenim u svijetu. Natjecatelji su na taj način imali priliku doživjeti najljepše predjele Istre kroz nezaboravno iskustvo koje spaja sportski izazov, uživanje u prirodi i vrhunskom gostoprimstvu.

UTRKA iSTRA 300

              Najbrži Hans-Jörg Leopold i  Astrid Schartmüller

Na stazi od 300 kilometara najbrži su bili Hans-Jörg Leopold iz Austrije u muškoj konkurenciji s vremenom 9:12:12 te Astrid Schartmüller iz Njemačke u ženskoj konkurenciji s vremenom 10:34:58. Stazu dužine 235 kilometara najbrže su odvozili Austrijanac Gerald Grundner za 6:43:51 sati te Švicarka Rahel Aschwanden za 7:31:32 sati. Pobjednici na najkraćoj stazi od 155 kilometara bili su Austrijanci Marco Marina kojem je trebalo 4:15:22 sati te Lisa Perterer koja je stazu prešla za 4:21:42 sati. U natjecanju su uživali i poznati hrvatski biciklisti Matija Kvasina, Fran Miholjević i Viktor Potočki, a u popratnim aktivnostima sudjelovali su i ambasadori projekta, međunarodno priznati sportaši Nicola Thost i Robert Kranjec, koji iza sebe imaju niz iznimnih sportskih postignuća.

Biciklistička utrka istria 300

                          800 natjecatelja iz susjednih zemalja

„Jako smo sretni što smo u zahtjevnim uvjetima uspješno organizirali dosad najveće prvo izdanje nekog rekreativnog biciklističkog događaja u Hrvatskoj te jedno od najvećih takvih u Europi. Sudjelovanje 800 rekreativaca koji su nam došli iz brojnih susjednih i dalekih zemalja na najbolji način pokazuje koliki potencijal Istra i Hrvatska imaju za razvoj cikloturizma. Hvala svim sponzorima i partnerima koji su nas podržali, a posebno smo zahvalni našim sugrađanima u Istri i okolici koji su bili gostoljubivi te imali razumijevanja za posebnu prometnu regulaciju na dan natjecanja, koja je bila nužna za sigurnost svih sudionika. Vjerujemo kako su ispred nas još brojna izdanja Istria300 s još većim odazivom među ljubiteljima biciklizma iz cijelog svijeta“, izjavio je Vladimir Miholjević, organizator natjecanja Istria300.

                                            Istria 300 EXPO

Osim natjecanja za bicikliste amatere, na događaju Istria300 organiziran je i Istria300 Expo koji je okupio brojne predstavnike poznatih biciklističkih brendova i pružatelje usluga sa svjetske scene cestovnog biciklizma. U nedjelju je bila organizirana i zona za druženje sudionika Istria300 Expo Hang-Out Zone u kojoj će moći razmijeniti iskustva i dojmove o Istria300.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here