NAKON “BAKICA” – “ZOLFANELLI”

Premijera projekta “ZOLFANELLI – skica jedne pobune” Kolektiva Igralke

Nakon iznimno uspješne dokumentarne predstave “Bakice”, koja će bez sumnje imati dug život, riječki mladi kazališni Kolektiv Igralke vraća se s jednim neobičnim eksperimentom, esejističkim performansom “ZOLFANELLI – skica jedne pobune” koji će biti premijerno izveden 11. listopada 2021. godine u 20h u OKC Palach u Rijeci.

Zolfanelli su djevojke koje, uhvaćene između stvaranja predstave i pobune, prelaze granice slobode i logike. Predstava se temelji na stvarnim događajima koji su se dogodili 1919. godine i mogli bi se dogoditi bilo kada. Četiri glumice u metateatarskom okruženju uvest će nas u bezvremenski svijet umjetnosti, futurizma, apsurda, ljubavi i revolucije.

Predstava je inspirirana D’Annunzijevom okupacijom Rijeke 1919.-1920. godine kada je Rijeku proglasio slobodnom anarhističkom umjetničkom državom, no iza proklamirane razuzdanosti i slobode (nudizam, vegetarijanstvo, gay slobode…) krila se fašistička ideologija i antislavenski pokret.

Broj mjesta je ograničen, ulaz slobodan, a svoje mjesto još možete rezervirati na igralke.kolektiv@gmail.com ili Facebook stranici Kolektiva Igralke.

“ZOLFANELLI” je međunarodni autorski projekt umjetničke organizacije Kolektiv Igralke u kojem režiju potpisuje Filip Povrženić, tekst Eric Moses, a igrat će se Igralke Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol i Vanda Velagić. Dizajner vizuala je stalni suradnik Kolektiva Igralke Oleg Morović, a predstavu su sufinancirali Grad Rijeka i Ministarstvo Kulture RH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here