MIMIKA ORKESTAR SVOJ NOVI ALBUM SNIMA NA KRKU

Murtićev program Altur Mur (ili Hram mora), ujedno i radni naslov budućeg albuma, svoju premijeru prošle je godine imao na otvorenju 64. Ljetnih priredbi

Murtićev program Altur Mur (ili Hram mora)

Jedan od najpoznatijih i, svakako, najinovativnijih hrvatskih jazz orkestara – Mimika orkestar – umjesto u Zagrebu svoj je novi album odlučio snimiti upravo u gradu Krku.

Album orkestra kojim ravna skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić će se snimati između 20. i 26. studenog ove godine u prostoru Velike gradske vijećnice Grada Krka, za što je Udruzi Kreativni Krk Grad odobrio korištenje prostora, kao i potporu od pet tisuća kuna, koja će se koristiti za najam potrebne opreme i ostale produkcijske troškove.

Murtićev program Altur Mur (ili Hram mora), ujedno i radni naslov budućeg albuma, svoju premijeru prošle je godine imao na otvorenju 64. Ljetnih priredbi. Riječ je o jedinstvenom Murtićevom glazbenom djelu u kojem se identitet i kultura Mediterana spajaju sa suvremenom jazz glazbom, i to u izvedbi renomiranih jazz, klasičnih, etno i eksperimentalnih glazbenika.

Kako se u njegovom prethodnom projektu posvećenom staroslavenskim pogrebnim ritualima i praćenom albumom Divinities of the Earth and the Waters mogu prepoznati elementi slavenske, ali i grčke, turske te krčke tradicijske glazbe, ovim se djelom Murtić upustio u dublje istraživanje ovdašnjeg glazbenog nasljeđa, a na što su ga potaknule i dugogodišnje suradnje s glazbenicima i ostalim umjetnicima koji dijele inspirativan prostor Mediterana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here