ŽELJAN PAVIĆ IZLAŽE U KLOVIĆU

Samostalna izložba Željana Pavića bit će otvorena 28. rujna u 20 sati u Galeriji Juraj Klović i ostaje otvorena do 12. listopada.

“Boja i tekstura, grube hrapave površine impulzivne gestualnosti, ali i disciplirani odnos površina karakteristike su radova Željana Pavića. On radi na tragu enformela, u slobodi shvaćanja da je umjetnost put stvaranja neopterećen pojavnošću okoline. Jednostavan i bazičan način kreiranja njegovih djela izraz su ispoljavanja misli nepredmetnih sadržaja. Apstraktni i sažeti, zgusnuti od snage pigmenta oni daju naglasak teksturama, reljefnoj epidermi slike koja poziva na dodir. Tonovima zemlje, sivila ili sasvim monokromnim bijelim plohama on suprotstavlja jakost crvenih ili modrih i upravo ta racionalna i smišljena kompozicija građena je u plohama i kontrastno u bojama…” – piše mr. sc. Jasna Rodin

Željan Pavić rođen je 1952. u Rijeci. Slikarstvo je diplomirao na Pedagoškoj akademiji u Rijeci kod prof. Zdenka Balabanića. U CEKAO-u, kod prof. Mirjane Rajković u Zagrebu završava Oblikovanje predmeta od gline. Izlaže samostalno i skupno u zemlji (Rijeka, Kastav, Zagreb, Poreč, Pazin, Varaždin…) i inozemstvu. Također aktivno sudjeluje na mnogim međunarodnim likovnim kolonijama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja. Član je HDLU Rijeka, HDLU u Zagrebu i Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina Kerameikona.

Radno vrijeme galerije je od 10 do 13 i od 17 do 20sati radnim danom, subotom od 10 do 13. Nedjeljom zatvoreno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here