JRE TALENT AND PASSION U MOŠĆENICAMA – ŠTO SMO SVE KUŠALI

JRE

Imao sam priliku prisustvovati na JRE Talent and Passion eventu u Mošćenicama. Ovo je već peti put da europska organizacija JRE održava event u Hrvatskoj. Šesnaest vrhunskih kuhara pripremalo je moderna jela od šest namirnica cucine povere mošćeničkog kraja, a to su: žitarice i grahorice, češnjak, jednogodišnje životinje, masline, plava riba i hobotnica te broskva. Sa svojom grupom prošao sam sve stanice kroz Mošćenice vođen event vodičem Robertom Doričićem koji nas je upoznavao sa znamenitostima Mošćenica.

JRE MOŠĆENICE

Krenuli smo u gradsku jezgru gdje je pod voltom desno muzej. Uz svaku stanicu predstavila su se dva restorana i jedan vinar koji nam je osobno točio vino. Ulaznica nije bila jeftina ali su sve rasprodane. Neki kažu da je 1500 kn puno a neki malo. Ukoliko ste si jedan, još za sreću lijep, dan mogli ispuniti gastronomskom i kulturnom šetnjom, kušati posebno pripremljenu hranu od najkvalitetnijih namirnica pripremljenu od najboljih hrvatskih šefova i kušajući najbolja vina uz edukaciju možda to i nije tako velika cijena.

JRE

Nakon ture po Mošćenicama koja je trajala oko četiri sata spustili smo se na plažu Sipar na kojoj su uzvanici mogli uživati u koktelima od Hennessy-a, hamburgerima pečenim na vatri, desertu kojeg ti je žao pojesti koliko dobro izgleda, hrani koju je pripremio restoran Zijavica i mnogo drugih iznenađenja iz gastronomskog svijeta a sve to uz glazbu Zvjezdana Ružića na klaviru i mellotronu.

Zvjezdan Ružić

Donosimo vam iscrpan pregled ture kroz Mošćenice u video izdanju gdje su nam se svi chefovi i vinari imali priliku predstaviti te nam ispričati što nam nude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here