MARINA MAVRINAC MATULJA – JOŠ JEDNA ZLATNA MEDALJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U LIBURNIJSKOM KRAJU

– Emocije su velike i jake, Ovim uspjehom sam samoj sebi dokazala da se ispočetka ponovo sve može napravit, poručila je Mavrinac Matulja koja je osim zlatne u pojedinačnoj konkurenciji osvojila brončanu u ekipnoj…

Marina Mavrinac Matulja - svjetsko zlato iz Francuske došlo u Lovran

Lovran – Glasnim pljeskom, bakljama i ovacijama dočekana je danas svjetska prvakinja u sportskom ribolovu Marinu Mavrinac Matulja članica SRD-a Zubatac. Brojni prijatelji, obitelj, klupski kolege, ali i sumještani nisu propustili čestitati novi naslov prvakinje članici SRD-a Lovran.

Marina Mavrinac Matulja - zlatna medalja na svijetskom prvenstvu u Francuskoj

– Emocije su velike i jake, Ovim uspjehom sam samoj sebi dokazala da se ispočetka ponovo sve može napravit. Puno naših svjetskih prvakinja je odustalo nakon velikih titula, ali samoj sebi sam rekla idemo ispočetka korak, po korak. Mi smo novi na oceanu i na nepoznatim morima. Francuska je za mene najteže svjetsko prvenstvo, svaka plaža a na kojoj smo lovili drugačiji lov je davala. Afrika mi je bila puno lakša, ali ja sam imala veliko breme i bila sam opterećena, ali sam uživala u svakom okretu ambicije, dodala je svjetska prvakinja Mavrinac Matulja.

– Mi smo pratili nju svaki dan, I nakon prvog treninga vidjeli smo da je shvatila taj ribolov. Mogu reći da je ‘staracala’ svoje protivnice, nakon čega smo vidjeli da je medalja tu, samo nismo znali kojeg sjaja. Nevjerojatno, je ponoviti ovako veliki rezultat. Lovran je malo mesto, ali u ribolovu smo svjetska velesila, istaknuo je Ivica Škec, tajnik SRD-a Zubatac.

– Ovo ča je Marina storila je svjetsko čudo. Nitko nije na dva svjetska prvenstva zaredom uzeo titulu svjetskog prvaka, a naša Marina je upravo to učinila. I onda kada usporediš da je jedna medalja stigla iz Južne Afrike, a druga iz Francuske, što znači iz dva različita mora, različitih vrsti riba, gdje su predvezi i oprema potpuno drugačiji, onda znaš da se radi o takmičarki koja je jednostavno vrh, istaknuo je Srećko Šobot, izbornik ženske seniorske reprezentacije i predsjednik SRD-a Zubatac.

Reprezentaciju Hrvatske uz Mavrinac Matulja (klub Zubatac Lovran) čine Tea Sikirić, Ardena Bajlo, Estera Bajlo (Zubatac Zadar), Jagoda Razum (Uligna Kukljica) i Ana Vučetić (Stobreč).

Naime, ovo je druga zlatna medalja sa svjetske smotre koju je ova svestrana i vrijedna Lovranka osvojila. Prvu zlatnu medalju u pojedinačnoj kategoriji i brončanu s kolegicama iz reprezentacije osvojila je prije tri godine u Južnoafričkoj republici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here