8. MEĐUNARODNI KUPSKI NOĆNI POLUMARATON “UTRKA PRIJATELJSTVA”

Ljetnim događanjima nije kraj, što dokazuje i održavanje 8. Međunarodnog kupskog
noćnog maratona “Utrka prijateljstva”, a koji je dobio novi termin zbog nemogućnosti održavanja u planiranom terminu zbog epidemiološke situacije.
Zato će u subotu 18. rujna s početkom u 16  sati, na graničnom prijelazu Brod na Kupi započeti osmo izdanje ove popularne manifestacije. U organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” Brod na Kupi i Turističko športskog društva Kostel iz Republike Slovenije te u suradnji sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije, TZ Gorski kotar, Športskom zvezom Kočevje i Maraton klubom
Novo Mesto, održat će se noćni polumaraton u dužini od 22 kilometra, a trkači će se kretati stazom od graničnog prijelaza do mjesta Gašparci gdje će biti okret te slijedi povratak na mjesto starta.
Trčat će se u natjecateljskim kategorijama za odrasle i to u kategoriji Žene i kategoriji
Muškarci (od 16-40, 41-50, 51-60, 61-70 i 71+ godina starosti), a uz polumaratonsku utrku organizira se i utrka na 10 kilometara.
Na svoje će doći i najmlađi te se tako organiziraju dječje utrke na 600 i 1200 metara, a za ljubitelje nordijskog hodanja i pješačenja organizatori su također priredili program.

Startnina za odrasle iznosi 100,00, za dječju utrku 60,00 kuna, a svi natjecatelji utrka
dobijaju majicu, okrjepu uz stazu i po završenoj utrci obrok. Za prva tri najbolja vremena u
apsolutnoj kategoriji utrke polumaratona za žene i muškarce organizator je pripremio novčane nagrade, a ujedno podsjeća da je natjecanje otvorenog tipa na koje se prijavljuju kondicijski i zdravstveno pripremljene osobe koje se natječu na vlastitu odgovornost u skladu s cestovno – prometnim propisima.
Dugogodišnje iskustvo jamstvo je još jednog uspješnog polumaratona “Utrka prijateljstva”
te je za vjerovati da će i ovaj ispuniti sva očekivanja.

Kontakt: Davorin Klobučar 098/ 172 9772

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here