EDUKATIVNE RADIONICE U KLOVIĆU

U rujnu i listopadu provodit će se edukativne likovne radionice u galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, Rijeka,  u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Održati će se nekoliko radionica, a svaka će trajati od četvrtka do subote.

Radit će se u malim grupama sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite.

Voditeljica prvog programa po redu biti će Svjetlana Šalić, prof. likovne kulture,  a radionica će trajati od četvrtka 16. 09. do subote 18. 09. 2021. (u vremenu od četvrtak i petak od 18 do 19,30, a subotom od 10,30 do 12,00)

Radionica će se baviti oslikavanjem stakla, a bazirati će se na slobodnom izražavanju kroz različite likovne tehnike,  uz profesionalno vodstvo i individualni rad sa svakim djetetom, u cilju razvijanja likovnih i motoričkih sposobnosti, mašte i koncentracije. Kroz uvodni dio djeca će biti upoznata s kratkom povijesti tehnike vitraj; od kada kreće upotreba oslikanog stakla i gdje se najčešće upotrebljava; najznačajniji primjeri u povijesti umjetnosti i primijenjenoj umjetnosti

U narednoj etapi radionice djeca će  upoznati tehničke mogućnosti boje, upoznati će vrste stakla, njihovu  gustoću, čvrstoću i otpornost. Upoznaju također način rada s pigmentima, bojama i konturama  te stilovima oslikavanja na dvodimenzionalni  i trodimenzionalnim površinama.

Zatim slijedi izrada skica i motiva na papiru, a drvenim bojicama određuju nijanse i boje. Nakon izrade skice djeca odabiru steklenke, čaše, zdjelice ili boce te se uz vodstvo usmjeravaju na rad.

Djeca će kroz zabavan i jednostavan način naučiti osnove tehnike, proces izrade i kratku povijest vitraja. Osvijestit će mogućnosti recikliranja odbačene ambalaže (boce, staklenke).

Gotove radove djeca uzimaju sa sobom.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen.

Sve informacije i rezervacije na telefon 051-332-494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here