9. KNJIŽEVNI DANI “SIPAR” U MOŠĆENIČKOJ DRAGI

9. Književni dani “Sipar” održat će se od 16.-19. rujna u Mošćeničkoj Dragi u Kući kulture Betty na adresi A. Rosovića 11.

16. rujna s počekom u 19 sati u Kući kulture Betty odžat će se SUSRET S PJESNIKOM. ovaj put to je Abdellatif Laabi – dobitnik je Gouncourtove nagrade za poeziju. Njegova ‘osobna antologija’ Stablo pjesama prvi je prijevod Laâbija na hrvatski jezik; knjigu je prevela Lea Kovacz.
S poetom laureatom razgovarat će Nikola Petković.

17. rujna na istom mjestu u 19 sati održat će se SUSRET S KNJIŽEVNICIMA Dragom Glamuzinom i Zoranom Ferićem. Njihova dva romana, Drugi zakon termodinamike (Glamuzina) i Putujuće kazalište (Ferić) u samom su vrhu recentne prozne proizvodnje. Moderator je Nikola Petković.

18. rujna, također u Kući kulture Betty s početkom 20.30 sati započinje SIPAR – Festival poetske riječi. Održat će se i poetsko-glazbeni Extempore sudionika ovogodišnjeg festivala.
Gost književnik Nikola Petković interpretirat će JAUK (HOWL) Allena Ginsberga na čakavštini.

Zadnji dan, 19. rujna nastavit će se SIPAr – Festival poetske riječi, bit će proglašeni najbolji radovi, dodijeljene nagrade, a nagrađeni radovi bit će interpretirani.

U slučaju lošeg vremena program Književnih dana „SIPAR“ preselit će se u Građevinu javne namjene na adresi Barba Rike 5a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here