JESENSKE RADIONICE NA KRKU – VIŠE OD GLAZBE ZA SVE UZRASTE

U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku u mjestu Milohnići (Društveni dom Milohnić poznat pod nazivom „stara škola“) od listopada 2021. do lipnja 2022. održavat će se ovogodišnji skup radionica za sve uzraste i polaznike svih
godina starosti.
Broj radionica je u odnosu na prošlu godinu značajno povećan tako da osim glazbeno usmjerenih radionica, od jeseni možete prisustvovati i radionici pod nazivom “Pokreni se uz glazbu”. Radionica je prvenstveno usmjerena prema održavanju zdravlja te samim time i davanje svog maksimuma u svakodnevnim situacijama i obavezama.
Radionica se sastoji od 3 programa koji su prilagođeni svim dobnim skupinama.

Također, uz već poznatu “Gitara je zakon!” od ove jeseni korisnici mogu pohađati iznimno
zanimljivu radionicu “Mandolina za početnike”. Osim što je mandolina virtuozan instrument koji se koristi u klasičnoj glazbi i na neki način „sestra violine“ po štimu i skladateljima koji su za nju pisali te repertoaru koji se izvodi što solistički što u mandolinističkom orkestru, u ovoj radionici mandolini se pristupa s aspekta narodnog instrumenta kroz prizmu pjesama za dušu- klapske pjesme.

I još jedna novost koja će se naročito svidjeti mlađima je radionica Uhvati ritam koja će polaznike naučiti sve o bubnjevima! Fokus ovih radionica stavljen je na upoznavanju s mogućnostima
ovakvog instrumenta, na tehnici sviranja, različitim stilovima glazbe i svemu onome što glazba uistinu je – način komunikacije te odličan alat za izražavanje misli i osjećaja.
Kroz ovaj program u trajanju od 8 mjeseci prolazit će se kroz razdoblja moderne glazbe i
proučavati ideje i bogatu ostavštinu svih velikana koji su bili prije nas.

Osim navedenih novosti, i ovu jesen i zimu polaznici će moći upisati već poznate radionice: “Music star(t)” prilagođenu za uzrast od 4 do 6 godina, “Gitara je zakon!” za uzrast od 6 godina na više te izvrsni “Crno bijeli svijet”, radionica namijenjena svim onima koji počinju upoznavati se s hipnotičkim djelovanjem zvukova koje proizvode crno bijele tipke klavira, pianina i klavijatura te radionicom posebno osmišljenom za sve starije koje svoje glazbene afinitete nisu uspjeli zadovoljiti ranije u životu pod nazivom “Nikad nije kasno”.

• Za pohađanje nije potrebno predznanje.
• Programi svih radionica počinju u prvom tjednu listopada 2021.
• Zbog ograničenog broja sudionika potrebno je izvršiti prijavu do 30.rujna 2021.
• Trajanje programa glazbenih edukacija do kraja lipnja 2022.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na web stranicama udruge:
muzikaukoracima.hr odnosno, pozivom ili pisanjem na dolje navedene brojeve telefona i e-mail adrese.

KONTAKT
Udruga Muzika u koracima – MooK
Brzac 97
51 500 Krk
M: +385 91 975 40 64 (Slađana Čolović)
M: +385 91 203 08 55 (Eni Božić Molnar)
E: udruga.mook@muzikaukoracima.hr
W: www.muzikaukoracima.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here