100 milja Istre

UMAG – Pobjednik utrke 100 milja Istre češki je natjecatelj Tomáš Štverák, drugoplasirani je Poljak Gniewomir Skrzysinski, a treći Fabio Di Giacomo iz Italije.

U ženskoj konkurenciji pobjednica je Slovenka Eva Urbanc, druga je Poljakinja Małgorzata Moczulska, dok je treća Hrvatica Ivana Vrvilo.

Vedran Mohorovičić

Iznenađenje ovogodišnjeg izdanja je pobjeda Čeha Tomáš Štverák koji je nastupio s rednim brojem 306. Iako je malo tko računa da bi natjecatelj s tako visokim startnim brojem mogao konkurirati na pobjedu, Tomáš Štverák je od Labina do Umaga, preko vrhova Učke i Ćićarije, stigao za 21 sat i 15 minuta. To je ujedno i rekord novog smjera staze 100 milja Istre.

Utrka inače okuplja brojne entuzijaste i rekreativce s našeg područja u kojem je planinsko trčanje na duge staze posebno popularno. Među onima koji su uspjeli završiti utrku s Liburnije su Kristijan Kinkela kao 44. u ukupnom poretku i Vedran Mohorovičić kao 59.

Leon Kamenski

Kinkela je utrku dugu 168 kilometara savladao za 32 sata i 43 minute, a Mohorovičić za 34 sata i 35 minuta. No, već sama činjenica da su finišeri ove zahtjevne utrke na neki način ih svrstava među pobjednike.

To govori i podatak da se na startu u Labinu okupilo se 186 natjecatelja, dok je utrku završilo njih stotinjak.

Inače, može se izdvojiti vrhunski rezultat i Leona Kamenskog iz SRK Rike koji je utrku na 68 kilometara završio kao deveti u ukupnom poretku. Trebalo mu je 8 sati i 28 minuta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here