U NEDJELJU POČINJE SREDIŠNJI DIO 14. VRISKA

14. vRIsak - riječki sajam knjiga i festival autora održat će se od 12. do 19. rujna u zgradi Exportdrva

Središnji, festivalski dio 14. riječkog sajma knjiga “vRIsak” održat će se od 12. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva, Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Dječje kuće te u novootvorenoj V.B.Z.-ovoj kjižari u Palači šećerane.

Svečano otvorenej festivalskog dijela ovogodišnjeg vRIska počinje u nedjelju, 12. rujna u 19.30 sati u perivoju Guvernerove palače uz posebne glazbene goste i svečanu dodjelu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman u 2021. godini.

Okrugli stolovi posvećeni su prevođenju; drugog dana festivala bit će prilike za razgovor s Ivicom Prtenjačom i Ladom Vukić čiji su radovi nedavno prevedeni na engleski i njemački jezik te s njihovim prevoditeljima Christinom Pribicevich Zorić i Klausom Detlef Olofom. U srijedu, 15. rujna slijede razgovori s Đurđicom Čilić i Tomislavom Kuzmanovićem koji će govoriti o poeziji i iskustvu prevođenja nedavno preminulog Adama Zagajewskog i britanske poet laureate Carol Ann Duffy.

Četrnaesto izdanje donosi trideset programa uživo, koji će se u popodnevnim i večernjim satima održavati u zgradi Exportdrva. U ponedjeljak, 13. rujna, o zbirci “stablo pjesama” vodit će se razgovor s Abdellatifom Laabijem, frankofonm glasom marokanske poezije i jednim od najvećih živućih pjesnika.

Posebna pozornost posvećena je dječjoj književnosti pa će se u u riječkoj Dječjoj kući razgovarati i čitati slikovnice Lade Franić Glamuzine i Zorana Ferića, a biti će predstavlejne i kultne slikovnice o Muminima Tove Jansson, jedne od najpoznatijih i najoriginalnijih autorice dječje književnosti 20. stoljeća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here